fbpx
Gevangenisstraf voor mensen die corona-isolatie in Moskou weigeren

GFC NIEUWS- Moskou heeft een nieuwe strenge regel ingevoerd in verband met het coronavirus.

Zo moeten teruggekeerde reizigers uit risicolanden, landen met een hoog aantal besmettingen, verplicht in quarantaine. Doen ze dat niet, dan kunnen ze een celstraf verwachten.

Inwoners van Moskou die terugkeren uit China, Zuid-Korea, Iran, Frankrijk, Duitsland, Italië of Spanje en verschijnselen vertonen van het coronavirus dienen zichzelf twee weken te isoleren in hun eigen woning. Op die manier wil de Russische hoofdstad het aantal besmettingen beperken. Rusland telt voorlopig 17 besmettingen in totaal waaronder één vrouw in Moskou zelf.

Het departement van gezondheidszorg in Moskou bracht zondag naar buiten dat mensen die de verplichte quarantaine negeren een zware straf riskeren. Een gevangenisstraf tot vijf jaar is hierbij mogelijk. De autoriteiten zeggen wel dat inwoners die in zelfisolatie zitten hun hond mogen uitlaten, maar alleen als er weinig mensen op straat zijn en ze een mondkapje dragen.

Een paar dagen geleden kondigde het bestuur al extra maatregelen aan om te voorkomen dat het longvirus zich verspreidt over de Russische hoofdstad. Zo wordt iedereen die in de Moskou landt, gecontroleerd op het virus.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…