fbpx

Gevangenisbewakers lachen terwijl poedelnaakte gevangene naar ziekenhuis wordt gebracht, hij overleeft het niet

GFC NIEUWS- Gevangenisbewakers lachten, terwijl een poedelnaakte gevangene werd afgevoerd naar het ziekenhuis als gevolg van zijn verwondingen, is te zien op schokkende CCTV-beelden.

Allan Marshall werd tijdens zijn laatste bewuste momenten gesleept over de gang in een gevangenis in Edinburgh, Schotland, terwijl hij door de bewakers werd vastgehouden die ook een handdoek over zijn gezicht hadden geplaatst.

Op de beelden is te zien hoe sommige van de bewakers lachten, terwijl de 30-jarige man werd afgevoerd door paramedici naar een ambulance.

Een ander stak zelf zijn duim omhoog.

Marshall, die in het ziekenhuis stierf na enkele dagen in een kunstmatige coma, werd eerst gesleept aan zijn voeten en met zijn gezicht over de vloer van een gang, terwijl hij vastgehouden werd door vijf bewakers. Een hield zijn hoofd vast, terwijl zijn beide armen en benen naar de grond werden gedrukt door bewakers.

Een doek werd geplaatst over zijn gezicht, terwijl zijn lichaam blauwe plekken vertoonde.

Op een gegeven moment drukt een van de 13 bewakers zijn knie tegen de rug van Marshall, nadat ze hem hadden gesleurd uit de douche blok.

BEKIJK OOK
Twee ronde SAMAP afgerond

Later plaatste een andere bewaker een voet op zijn rug.

De familie van Marshall heeft de behandeling veroordeeld als “een vorm van mishandeling.”

Ze zagen de video voor het eerst in juni 2016 op kantoor van hun advocaat.

De video werd afgelopen week gepubliceerd na het besluit van een rechter dat alle betrokken bewakers in deze zaak immuniteit krijgen en niet strafrechtelijk zullen worden vervolgd, omdat ze alle informatie hadden verschaft tijdens de behandeling van de rechtszaak.

De familie zegt te begrijpen dat ze Marshall niet wilden doden, maar de mishandeling heeft bijgedragen aan zijn dood.

De forensisch patholoog zei dat Marshall een hartconditie had die mogelijk bijgedragen heeft aan zijn dood.

Hij gaf toe dat het mogelijk is dat zijn ademhaling beïnvloed werd toen hij met zijn gezicht naar beneden werd gesleept over de vloer. Psychologische stress heeft waarschijnlijk het risico op een hartaanval verhoogt.