fbpx

Gevangenis raakt alle sleutels kwijt

t&t-jailTrinidad was donderdag en vrijdag in opperste staat van paraatheid. Leger en politie waren gemobiliseerd door Stuart Young, minister van Nationale Veiligheid.
De reden: alle sleutels van de gevangenis van Port of Spain waren donderdagavond verdwenen.

De sleutels bleken bij een gevangenbewaarder thuis te liggen. In eerste instantie had hij verklaard niet te weten waar de sleutels lagen. Hij zou de sleutels hebben overgedragen, maar zou zijn vergeten de overdracht te registreren.

Vrijdagmiddag veranderde hij echter zijn verhaal en gaf toe dat de sleutels thuis in zijn tas lagen. Hij werd door de politie naar huis vergezeld, en laat in de middag waren de sleutels eindelijk terecht.

De politie onderzoekt of er misschien kopie├źn van de sleutels zijn gemaakt. Hoewel de sleutels terug zijn, is er nog steeds bezorgdheid vanwege sterke geruchten over een op handen zijnde massale uitbraakpoging.

Op 24 juli vorig jaar liepen drie gevangenen de poort van de gevangenis in Port of Spain uit, gewapend met pistolen en een handgranaat. Een politieman werd daarbij doodgeschoten, een tweede raakte gewond.

Naar meer berichten...