fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Gevangenen Noord-Koreaanse strafkamp drinken rivierwater met as van dode celgenoten

GFC NIEUWS- Gevangenen in een Noord-Koreaanse strafkamp Goelag zijn gedwongen om rivierwater te drinken dat besmet is met as van hun dode celgenoten.
Voormalige gevangenen die hun periode in de strafkamp hebben overleefd, delen hun ervaringen met de buitenwereld.
Pyongyang beweert dat deze kampen niet bestaan, terwijl mensenrechtenactivisten vermoeden dat er tientallen van deze plaatsen zijn, en dat er zeker 200.000 mensen worden vastgehouden.
Er is zwaar werk en gebrek aan eten, maar vooral de onmenselijkheid waarmee gevangenen worden behandeld, geven een onwaarschijnlijk nachtmerrie-achtig gevoel. Vrouwen worden verkracht, gevangenen, waaronder kinderen, worden gedwongen om elkaar te stenigen en stapels dode lichamen worden aangevreten door honden en ratten. Jaarlijks sterven tussen de 1500 en 2000 mensen, waaronder veel kinderen.
Niet alleen degenen die in opstand zijn gekomen tegen het regime Kim Jong-un worden daar opgesloten. Ook de ouders en de kinderen (tot drie generaties) van iemand die een keer de verkeerde opmerking op de verkeerde plaats heeft gemaakt, komen in deze concentratiekampen terecht.

OOK INTERESSANT
Voetballer Quincy Promes vervolgd voor smokkel van meer dan 1300 kilo cocaïne