Gevaccineerden AstraZeneca kregen na een week zeer ernstige en dodelijke ziekteklachten

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- De personen die waren gevaccineerd met het AstraZeneca – vaccin en zeer zeldzame, ernstige en soms dodelijke bloedplaatjesproblemen ontwikkelden werden meestal pas na een week hiermee geconfronteerd.

In de eerste zeven dagen na het inenten hadden ook de meeste inmiddels overleden personen geen noemenswaardige klachten. Een van de uitzonderingen is een 57 – jarige man in Italië die enkele uren na het inenten kwam te overlijden.

Het nieuwe ziektebeeld is ernstig, zegt voorzitter van het Nederlandse College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG), Ton den Boer, aan de NOS.

“Mensen kunnen spontaan bloedingen krijgen en stollingen, waardoor je stuwingen krijgt en er een zuurstoftekort kan ontstaan in organen. Deze mensen komen op de IC.”

Hij is van oordeel dat grondig onderzoek moet uitwijzen of het AstraZeneca- vaccin veilig is.

Het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) blijft erbij dat er sprake is van correlatie en maakt zich geen zorgen over de veiligheid van het vaccin. Desondanks wordt er momenteel nader onderzoek verricht en de eerste conclusies worden komende donderdag al bekend gemaakt.

BEKIJK OOK: Trombose ook na toediening andere coronavaccins

Overige berichten