fbpx

Gevaarlijke situatie bij Wittenbergbrug aangepakt

De opritten van de Wittenbergbrug in Para zijn door de bestuursdienst door tussenkomst van Openbare Werken Transport en Communicatie opgevuld. Doordat er steeds verkeer over dat gedeelte gaat, waren de randen waar de brug begint, heel scherp geworden. Een gedeelte van zeker twee meters tussen de weg en de brug moet nog geasfalteerd worden.

Voor nu is de gevaarlijke situatie die heerste nabij de verbindingsbrug over de Pararivier op La Vigilantia/Wittenbergkondre tijdelijk opgelost. Het commissariaat heeft het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie aangeschreven om de asfaltering van de opritten spoedig ter hand te nemen.

BEKIJK OOK
Monitoringscommissie voor veiligheid, gezondheid en welzijn werknemers Newmont Suriname

Haukes heeft in opdracht van OWT&C vorig jaar mei 2017 de oplevering gedaan van de werkzaamheden aan de brug. De aansluitingshellingen aan de brug vertoonden zware verzakkingen, waardoor er instortingsgevaar dreigde. Er moesten betonnen vleugeldammen gebouwd worden om de sterke stuwing van het water af te breken en de hellingen moesten aan beide kanten hersteld worden.(GFC)