fbpx

Geur van vaginale afscheidingen zorgt wel degelijk voor meer aantrekkingskracht bij mannen?

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- De aparte geuren afkomstig van vaginale afscheidingen kunnen waarschijnlijk wel degelijk ervoor zorgen dat mannen extra opgewonden raken.

Hoewel er nog niet veel wetenschappelijk bewijs is verzameld over menselijke feromonen, geven verschillende experts aan dat zowel mannen en vrouwen feromonen afscheiden die zorgen voor onder meer seksuele aantrekkingskracht bij het tegenovergestelde geslacht.

Feromonen bij mensen zijn volgens onderzoekers vooral aanwezig in het okselzweet.

Maar volgens de befaamde Amerikaanse uroloog Rena Malik en andere deskundigen zijn deze ook in onder meer vaginale afscheidingen en het mannelijk zaad.

Malik, assistant professor en director of female pelvic medicine & reconstructive surgery verbonden aan de University van Maryland, zegt dat de geur uit de vagina een speciale functie heeft.

Er worden ook feromonen afgescheiden.

Het is volgens haar om onder anderen die reden niet raadzaam om vaginale geuren overmatig te maskeren met allerhande vaginaparfums.

VAGINALE AFSCHEIDING SMEREN ACHTER DE OREN OM HEREN AAN TE TREKKEN

BEKIJK OOK
Tientallen miljoenen mannen impotent en het aantal neemt toe

Steeds meer vrouwen in de Verenigde Staten van Amerika laten via hun sociale media kanalen weten dat ze er zeker van zijn dat het smeren van hun vaginavloeistoffen achter de oren, bij de polsen en in de elleboogholten, zorgt voor meer aandacht van mannen.

Vabbing, zoals dat wordt genoemd, zou volgens hen ervoor zorgen dat hun seksuele aantrekkelijkheid hierdoor sterk wordt vergroot.

ER MOET NOG VEEL ONDERZOEK WORDEN GEDAAN NAAR DE ROL VAN FEROMONEN

De Europese topexpert Jonathan Clarke vertelt aan GFC Nieuws dat er binnen de wetenschap geen consensus bestaat over de rol van deze signaalstoffen.

Er zijn volgens de researcher wel verschillende studies uitgevoerd die de rol van feromonen bij mensen ondersteunen.

“Maar die waren naar mijn mening geen goed gecontroleerde onderzoekingen waaruit harde conclusies uit mogen worden getrokken. Er zijn beter opgezette studies nodig”, aldus Jonathan Clarke tegenover GFC.