fbpx
Facebook Pagelike Widget

Geur-afgevende stof kan bezwete gymkleding helpen neutraliseren

GFC NIEUWS-Het is een onvermijdelijke bijwerking van trainen, maar helemaal bezweet raken in de gym kan nogal gênant zijn.

Maar de dagen van bezorgdheid over zweetgeurtjes kan binnenkort iets van het verleden zijn, dankzij een nieuwe geur-afgevende stof.

Portugese onderzoekers, Carla Silva en Artur Cavaco-Paulo, hebben een gemodificeerde katoenstof ontwikkeld met de geur van citroengras.

In hun studie die gepubliceerd is in ACS Applied Material Interfaces schrijven ze: “Transpiratie als gevolg van dagelijkse activiteiten en fysieke trainingen veroorzaken onplezierige geurtjes die zorgen voor sociale onrust en schaamte.”

“Om dat te bestrijden, kunnen geuren-opnemende textiel een effectief product zijn om geurtjes te verdrijven uit kleding.”

Meer nieuws

Galibi wil alcoholmisbruik de kop indrukken

GFC NIEUWS- Door vandaag een alcoholvrij sportevenement in Galibi te houden, willen de initiatiefnemers gevallen van alcoholmisbruik in de dorpen Christiaan- en Langamankondre reduceren.

Surinaamse kunst in de VS

GFC NIEUWS- Van 7 Surinaamse kunstenaars, verbonden aan Readytex Art Gallery, is werk opgenomen in een groepsexpositie in de VS: Cultural Encounters: Art of Asian…

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…