fbpx

Gestolen miljoenen van het Surinaamse volk moeten teruggehaald worden bij corrupte politici

GFC NIEUWS- 11/12/20- De door corrupte politici gestolen miljoenen die toebehoren aan het Surinaamse volk moeten met de meeste spoed door de Staat teruggevorderd worden.

De regering Santokhi- Brunswijk moet alle mogelijke nationale en internationale instanties aan het werk zetten om de gelden terug te laten vloeien in de staatskist die is kaalgeplukt.

Het kan niet zo zijn dat grote delen van de gemeenschap momenteel in armoede moeten “creperen” en diegenen die door ernstige malversaties binnen de politiek  binnen een dag miljonair zijn geworden languit en ongestoord kunnen gaan snurken in hun hangmat.

Dat zegt het Kritische Surinaamse VrouwenCollectief (KSVC) vrijdag aan GFC Nieuws.

BEKIJK OOK  Twee suspecte gevallen van apenpokken in Frans-Guyana

Volgens het VrouwenCollectief heeft de Surinaamse president Chan Santokhi tijdens een persconferentie enkele maanden geleden, glashelder en expliciet uitgelegd dat er miljoenen uit onze staatskist zijn gestolen.

“Maar tot op heden is er nog geen cent teruggevorderd. Er zijn mogelijk tientallen miljoenen buitenlandse valuta gesluisd naar buitenlandse geheime rekeningen”.

“Het zou de regering sieren om desnoods in samenwerking met buitenlandse deskundigen en organisaties veel meer actie te ondernemen om zo onze gelden terug te halen. Het zijn de miljoenen van het volk, miljoenen van ons. Wij willen ons geld terug”, aldus het Kritische Surinaamse VrouwenCollectief.

Foto: Mufid Majnun