fbpx

Gesprek met DNA-voorzitter over installatie nieuw parlement

GFC NIEUWS- De leiders van de samenwerkende partijen hebben gisteren een telefonisch gesprek gehad met de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Jennifer Geerlings-Simons, over de installatie van het nieuw parlement.
Voorzitter Chandrikapersad Santokhi zegt aan ABC dat afgesproken is dat gewerkt wordt aan de voorbereiding van de eerste parlementaire bijeenkomst op 29 juni.
“Er zijn afspraken gemaakt met betrekking tot het karakter en de organisatie van de bijeenkomst in verband met Covid-19. Er is al overeenstemming bereikt voor wat betreft de participatie van andere functionarissen. De administratieve organisatie en het juridisch goed doen verlopen van de parlementariërs zijn besproken en als alle andere organen hun werk goed doen, zoals het CHS en OKB, kunnen de parlementariërs die door het volk zijn gekozen, worden geïnstalleerd.”
Als het aan Santokhi ligt, worden de voorzitter en ondervoorzitter van DNA op dezelfde dag gekozen. “We doen het samen. Het is een goeie uitslag geweest. Er zijn wat vertragingen en irritaties, maar in nationaal belang zal eenieder de winnaar van de verkiezingen de gelegenheid moeten geven om de problemen op te pakken en het land in goede vaarwater te brengen.”

BEKIJK OOK
Dc Saramacca pleit voor introductie landbouwonderwijs op basisscholen