fbpx

Gesprek governor Roemer en IDB over nieuwe strategie Suriname als lid-land IDB

GFC NIEUWS- De governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), Maurice Roemer, heeft op 30 oktober de vertegenwoordiger van de Inter-American Development Bank(IDB), Antonio Goncalves, voor een kennismakingsbezoek ontvangen, tezamen met Jeetandra Khadan, country economist.
Tijdens het gesprek zijn onder anderen gedachten gedeeld over de nieuw te formuleren strategie voor Suriname als lid-land van de IDB. De focus werd voornamelijk gelegd op financiële inclusie en financiële technologie (Fintech).
Een goed Fintech raamwerk is nodig om digitale diensten toegankelijker te maken voor de samenleving. Dit kan ertoe leiden dat meer personen toegang krijgen tot de formele dienstensector (waaronder kredietinstellingen).
De IDB is van plan om een financiële inclusie/ Fintech studie te doen waaraan de CBvS haar medewerking zal verlenen. De CBvS heeft reeds enige informatie hierover die gedeeld zal worden met de IDB.
Tijdens het gesprek zijn ook gebieden geïdentificeerd waar de IDB eventueel technische assistentie kan verstrekken. Voor de CBvS genieten macro-economie en accounting prioriteit. Hierover zullen de twee instituten nog nader van gedachten wisselen.

BEKIJK OOK
VHP-hoofdbestuurslid Baldew doneert SRD 23.000 voor renovatie RGF-poli