fbpx
Gesprek governor Roemer en IDB over nieuwe strategie Suriname als lid-land IDB

GFC NIEUWS- De governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), Maurice Roemer, heeft op 30 oktober de vertegenwoordiger van de Inter-American Development Bank(IDB), Antonio Goncalves, voor een kennismakingsbezoek ontvangen, tezamen met Jeetandra Khadan, country economist.

Tijdens het gesprek zijn onder anderen gedachten gedeeld over de nieuw te formuleren strategie voor Suriname als lid-land van de IDB. De focus werd voornamelijk gelegd op financiële inclusie en financiële technologie (Fintech).

Een goed Fintech raamwerk is nodig om digitale diensten toegankelijker te maken voor de samenleving. Dit kan ertoe leiden dat meer personen toegang krijgen tot de formele dienstensector (waaronder kredietinstellingen).

De IDB is van plan om een financiële inclusie/ Fintech studie te doen waaraan de CBvS haar medewerking zal verlenen. De CBvS heeft reeds enige informatie hierover die gedeeld zal worden met de IDB.

Tijdens het gesprek zijn ook gebieden geïdentificeerd waar de IDB eventueel technische assistentie kan verstrekken. Voor de CBvS genieten macro-economie en accounting prioriteit. Hierover zullen de twee instituten nog nader van gedachten wisselen.

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…