Gespecialiseerde diensten volgen training in forensische opsporing

Experts van Caricom Impacs zullen een Double-Casting Training verzorgen aan Surinamers werkzaam bij gespecialiseerde diensten. Deze training wordt in de periode van 24 tot en met 27 juli gehouden. Manschappen van het KPS, Defensie, DNV en het Centraal Laboratorium zullen hieraan participeren. Deze training is een train-de-trainers-training.

Deze Double-Casting training zal zich meer richten op forensische opsporing. Er zullen replica’s of clones worden gemaakt van afgevuurde kogels en hunsels. Zodoende kunnen de opsporingsautoriteiten bijvoorbeeld nagaan uit welk wapen kogels zijn afgevuurd en als hetzelfde wapen in meerdere gevallen gebruikt is geworden. Het is de bedoeling dat deze info niet alleen in eigen land wordt gebruikt maar dat deze ook wordt gedeeld met de aangesloten landen.

Caricom Impacs (Implementation Agency for Crime and Security) is het onderdeel van de Caricom dat zich bezig houdt met criminaliteitsbestrijding en veiligheid binnen de regio.

De fondsen voor deze training zijn door het Europese Ontwikkelingsfonds ter beschikking gesteld. De training in Suriname wordt gecoördineerd door het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV).