fbpx

Geslaagden tweede klasse douaniers

GFC NIEUWS-Bij de Inspectie der Invoerrechten en Accijnzen hebben 17 douaniers de opleiding tot Commies 2e klasse succesvol afgerond.

Hoofd van het Opleidingscentrum Financiën, Mahindernath Gobardhan, presenteerde de resultaten van het evaluatieonderzoek van deze opleiding.

Over het algemeen zijn alle modules redelijk tot goed gewaardeerd, alsook de leerstof, docenten en de moeilijkheidsgraad.

Het curriculum van de 2e klasse Commies opleiding van de Douane bestaat uit drie moduleonderdelen, waar er totaal 610 college-uren aan zijn besteed. Deze modules zijn: douane technische modules, administratieve controle en persoonlijke vaardigheden.

De opleiding is op 6 maart 2017 gestart en in juli afgerond.

BEKIJK OOK
OSIP zal achterban mobiliseren en strijden tegen grondroof in Inheemse dorpen

De voorzitter van de Douanebond, Joyce de Vlugt, gaf aan erg trots te zijn op de behaalde resultaten. Zij moedigde de geslaagden aan om te blijven investeren in zichzelf door ook opleidingen buiten de douanedienst te volgen.

August van Lobrecht, hoofd van het Managementteam van de Douane, benadrukte dat hij de hoog behaalde resultaten tijdens deze opleiding graag op de werkplek terugziet. Van Lobrecht bedankte alle relevante actoren die bijgedragen hebben aan dit traject.

De geslaagden kijken nu uit naar het opspelden van de epauletten voor het officieel afronden van dit onderdeel.