Geslaagde ‘Wie Ben Ik’ workshops

Stichting Platform Support Suriname (PlatformSS) organiseerde op zaterdag 1 augustus ‘Wie Ben Ik? – Kids on the move’ in de Palmentuin voor kids tussen 4 en 16 jaar. Het podium van de Palmentuin is beschilderd door de kinderen onder begeleiding van vier kunstenaars (André Sontosoemarto, Hesdy Mertowirijo, Marcos Gallego (Cuba)
en Fabian de Randamie).

Er is ook een spandoek geschilderd en de kinderen hebben in een ongedwongen sfeer meegedaan aan workshops waarin handvaardigheid en bewustwording van de vraag ‘Wie Ben Ik?’ naar voren kwam. Er waren 80 aanmeldingen waarvan 69 daadwerkelijk hebben meegedaan. De dag was geslaagd en proeft bij velen naar meer.

De kinderen waren reuze enthousiast om te schilderen en hun handdruk te kunnen leggen op het podium van een speciale plek in Suriname. Tijdens de workshop: ‘Wie Ben Ik?’ van Zulile Blinker kregen de kinderen oefeningen en tools om bewuster om te gaan met wat ze aan zichzelf en aan elkaar zeggen. De vraag ‘Wie Ben Ik’ werd beantwoord met het schrijven van hun eigen verhaal.

Tijdens de workshop: ‘Create’ kregen ze de kans om met verschillende materialen hun eigen werkstuk te vervaardigen. Hieruit kwam verrassend mooi werk, zegt de organisatie. Er was een stoelendans, schminken en entertainment. De kinderen hebben uitermate genoten en daarmee de ouders ook.

PlatformSS, die zich inzet voor talentontwikkeling, het profileren hiervan en het ondernemend ermee om te gaan is tevreden en dankbaar met deze dag. Zulke initiatieven zijn goud waard en dat merken we aan het animo en uiteindelijk de positieve participatie van de kinderen, ouders, sponsoren en het team van PlatformSS. De meerwaarde en boost die het teweeg brengt bij een kind is waardevol en onbetaalbaar, zegt de organisatie.

Met de levensvraag: ‘Wie Ben ik?’ werd de dag ingevuld en uitgestraald. Het doel van deze activiteiten onder andere: kinderen handvatten geven om zichzelf te ontdekken, plezier hebben met elkaar en een steentje bijdragen aan de verfraaiing van ons land.

Overige berichten