fbpx
Geslaagde prijsuitreiking Vakantie Microbiologie in Clevia Park

GFC NIEUWS- Niet iedereen kwam in aanmerking voor een prijs, maar alle deelnemers aan de tiende Vakantie Microbiologie en de zesde Kindervakantie Microbiologie zijn winnaars.

Zo werden ze ook behandeld tijdens de zeer geslaagde prijsuitreiking zaterdagavond in het Clevia park.

De grote winnaars waren Charlaine Deventer (overall kampioen tiende Vakantie Microbiologie) en Jamil Rambharos (overall kampioen zesde Kinder Vakantie Microbiologie).

De beste werd bedacht door Ziane Lemmers, terwijl Fatima Kadir, Zoe Jubitana en Pavan Ramharak de mooiste gedichten neerpenden.

Warsha Gajapersad werd overall winnaar voor de beste tekening, terwijl Matteo Lee de overall winnaar voor het beste toetsresultaat werd.

De beste presentatie werd gehouden door Charlaine Deventer. Zij was net als Channiel Kartomenggolo en

Danja Dipokarto ook de meeste gemotiveerde cursist van hun respectieve groepen.

Voedseltechnoloog Ricky Stutgard heeft samen met zijn assistenten 86 deelnemers begeleid tijdens de Vakantie Microbiologie. De jongeren hebben tijdens de cursussen kennis mogen maken met bacteriën en leerden de opgedane kennis weer te geven in een gedicht, via een tekening of middels een presentatie.

Voor elk onderdeel konden zij een prijs winnen. Van Intermed Caribe, die de vakantie Microbiologie vanaf dit jaar heeft geadopteerd, kregen de winnaars prachtige prijzen. Alle deelnemers en hun familie zijn na de geslaagde prijsuitreiking tevreden huiswaarts gekeerd.

De Vakantie Microbiologie is bedoeld om de kinderen reeds op jonge leeftijd kennis te laten maken met de universiteit en hen te interesseren voor een academische studie.

Ook is het de bedoeling hen de basisprincipes van een goede handhygiëne bij te brengen. Goed de handen wassen kan het risico op ziekten die gerelateerd zijn aan diarree met ruim 47% verminderen. Het risico op ernstige darminfecties en shigellose neemt dan af met respectievelijk 48% om 59.

Wereldwijd zou naar schatting één miljoen levens hiermee kunnen worden gered. Om een goede handhygiëne te bevorderen, is Intermed Caribe sedert 2015 een samenwerking aangegaan met partners zoals Stutgard, om onder anderen onder jongeren de kennis over handen wassen te vergroten.

Meer nieuws

Vuilophalers in actie

GFC NIEUWS- Vuilophalers die werkzaamheden verrichten voor het ministerie van Openbare Werken (OW) zijn in actie. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin,…

Onderzoek naar cacaoproductie in Suriname

GFC NIEUWS- Tanja Tijtel en Naomi Venetiaan van het Polytechnic College Suriname hebben voor hun afstudeerproject voor het programma Hoger Laboratorium Onderwijs, samen een onderzoek…

Genti Mangroe nieuwe directeur Jeugdzaken

GFC NIEUWS- Donderdag heeft de ondertekening plaatsgevonden van het protocol van overdracht voor het Directoraat Jeugdzaken van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J)….

ICJ volgt decemberstrafproces op de voet

GFC NIEUWS- De Internationale Commissie van Juristen (ICJ) zal het 8 decemberstrafproces blijven volgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…