fbpx

Geslaagde prijsuitreiking Vakantie Microbiologie in Clevia Park

GFC NIEUWS- Niet iedereen kwam in aanmerking voor een prijs, maar alle deelnemers aan de tiende Vakantie Microbiologie en de zesde Kindervakantie Microbiologie zijn winnaars.

Zo werden ze ook behandeld tijdens de zeer geslaagde prijsuitreiking zaterdagavond in het Clevia park.

De grote winnaars waren Charlaine Deventer (overall kampioen tiende Vakantie Microbiologie) en Jamil Rambharos (overall kampioen zesde Kinder Vakantie Microbiologie).

De beste werd bedacht door Ziane Lemmers, terwijl Fatima Kadir, Zoe Jubitana en Pavan Ramharak de mooiste gedichten neerpenden.

Warsha Gajapersad werd overall winnaar voor de beste tekening, terwijl Matteo Lee de overall winnaar voor het beste toetsresultaat werd.

De beste presentatie werd gehouden door Charlaine Deventer. Zij was net als Channiel Kartomenggolo en

Danja Dipokarto ook de meeste gemotiveerde cursist van hun respectieve groepen.

Voedseltechnoloog Ricky Stutgard heeft samen met zijn assistenten 86 deelnemers begeleid tijdens de Vakantie Microbiologie. De jongeren hebben tijdens de cursussen kennis mogen maken met bacteriën en leerden de opgedane kennis weer te geven in een gedicht, via een tekening of middels een presentatie.

BEKIJK OOK
Huidige sociaal-maatschappelijke en financieel-economische situatie baren NPS zorgen

Voor elk onderdeel konden zij een prijs winnen. Van Intermed Caribe, die de vakantie Microbiologie vanaf dit jaar heeft geadopteerd, kregen de winnaars prachtige prijzen. Alle deelnemers en hun familie zijn na de geslaagde prijsuitreiking tevreden huiswaarts gekeerd.

De Vakantie Microbiologie is bedoeld om de kinderen reeds op jonge leeftijd kennis te laten maken met de universiteit en hen te interesseren voor een academische studie.

Ook is het de bedoeling hen de basisprincipes van een goede handhygiëne bij te brengen. Goed de handen wassen kan het risico op ziekten die gerelateerd zijn aan diarree met ruim 47% verminderen. Het risico op ernstige darminfecties en shigellose neemt dan af met respectievelijk 48% om 59.

Wereldwijd zou naar schatting één miljoen levens hiermee kunnen worden gered. Om een goede handhygiëne te bevorderen, is Intermed Caribe sedert 2015 een samenwerking aangegaan met partners zoals Stutgard, om onder anderen onder jongeren de kennis over handen wassen te vergroten.