fbpx

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het idee opgevat om een alternatieve hardloop activiteit uit te werken.
Voor en door hardlopers, ontstond de Independence Day Run die afgelopen zondag 22 november werd gelopen.
Gekozen is om op zondag in de vroege ochtend te rennen zoals internationaal gebruik is. Daar zijn een aantal redenen voor:
1. Het menselijk lichaam wordt van nature wakker bij zonsopkomst waardoor de hardloper een natuurlijke energie stoot krijgt wanneer de dag aanbreekt.
2. De meeste mensen hebben zondagochtend meer tijd om in sport te steken.
3. Er is weinig tot geen overlast voor de stad omdat er weinig verkeer is op de wegen.
Staatsolie en SURMAC hebben middels sponsoring het mogelijk gemaakt dat de deelnemers niets hoefden te betalen.
Er was keus tussen 3 afstanden namelijk 21.1Km, 30KM en 42.2KM.
Deze “friendly” run had geen wedstrijdkarakter maar bood hardlopers toch de gelegenheid om de verschillende afstanden af te leggen en een marathon gevoel te creëren.
Uiteindelijk hebben er een 60-tal personen mee gedaan: 23 dames en 37 heren.
Marathon 7 in totaal: 2 dames/ 5 heren
30KM 9 in totaal: 3 dames/ 6 heren
Halve marathon 44 in totaal: 18 dames/ 26 heren.
Toestemming werd verleend door het Outbreak Management Team waarbij het COVID-19 Protocol voor Atletiek Wedstrijden in acht moest worden genomen. Hierdoor konden de deelnemers en vrijwilligers voor 5am uit huis.
De route liep als volgt:
Plutostraat (Paramaribo Noord)-Wilhelminastraat-Kleine Waterstraat-Onafhankelijkheidsplein-Waterkant-Saramaccastraat-Zwartenhovenbrugstraat- van ’t Hogerhuysstraat-Slangenhoutstraat-Indira Gandhi weg en terug.
Afhankelijk van de gekozen afstand door de deelnemer was het keerpunt nabij: de Golf Club (21.1K), de Zondagsmarkt (30K) of Lelydorp (42.2K)
Langs de route waren in totaal een 9-tal waterposten en paramedische posten. Bijna 50 vrijwilligers hebben meegeholpen zodat alles veilig en vlekkeloos verliep.
Zowel de hardlopers als de vrijwilligers kijken terug op een zeer geslaagde activiteit.

BEKIJK OOK
Lijk van man aangetroffen in omgeving van uitgebrande auto