fbpx

Geschiedenis Surinaamse Prasi-Oso vervat in boekwerk

GFC NIEUWS-Minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft onlangs een boek ontvangen over de geschiedenis van de Surinaamse Prasi-Oso.

Het boek is overhandigd door Natasha Knoppel, curator van de Natasha Knoppel Art Galleries.

Knoppel zegt dat de Surinaamse houten huizen hoofdonderwerp was van twee van haar tentoonstellingen in Nederland. Ze ziet graag dat het boek onderdeel wordt van het Surinaams curriculum voor Kunst en Cultuur Onderwijs op de basisschool.

De kunstexposities Benedictio II en III: Prasi-oso, de Magie van Authentieke Parels van Natasha Knoppel Art Galleries waren de grondslag voor de opstelling van het boekwerk.

BEKIJK OOK
Justitieminister verlengt buitenfunctiestelling Hellings en Gentle met een week

Knoppel zegt verschillende experts te hebben ingehuurd. Een architect wijdde een hoofdstuk aan de architectuur van de huizen, een Hoogleraar Caribische Letteren besprak de aanwezigheid van de huizen in de letteren, terwijl een kunsthistoricus schreef over hoe de woningen gepresenteerd zijn in de kunstgeschiedenis.

Het boek bevat ook de biografieën van 13 van Suriname ’s prominente kunstenaars die deel hebben genomen aan de expositie, onder wie Rudi Getrouw, Erwin de Vries en Stuart Robles de Medina.