Gerrit Pollack overhandigt boek aan president Bouterse

‘Zo leer ik autorijden’, is de titel van het boek dat Gerrit Pollack heeft overhandigd aan president Desiré Bouterse.

Het gaat om het praktijk rijden dat verwoord is in een boek. Het staatshoofd gaf aan dat wij met dit boek als land een trapje hoger zijn gekomen, omdat dit soort materiaal ontbrak in het verleden.

“Het is een belangrijke bijdrage wanneer we kijken naar wat om ons heen gebeurt. Laten we ons toespitsen op het autorijden in het algemeen en de vele brokken die nog steeds worden gemaakt”, sprak president Bouterse. Het staatshoofd hoopt dat dit boek een bijdrage zal leveren aan het tegengaan van de vele ongelukken in het verkeer.

‘Zo leer ik autorijden’, is het tweede boek dat Pollack heeft uitgebracht. Zijn eerste boek handelde over het theoretisch gedeelte.

Pollack zegt dat de praktijklessen nog nooit eerder in boekvorm zijn uitgebracht. Eerder zijn er wel stencils gemaakt om de informatie zo snel als mogelijk te verschaffen aan de leerlingen.

Verder merkte Pollack op dat het voor hem makkelijk was om onderzoek te doen, omdat hijzelf ook rijschoolhouder en rijinstructeur is. Het heeft ongeveer drie maanden geduurd om het boek in elkaar te zetten. Suriname bevindt zich nu ook in de lijn van landen, waar er lesmateriaal in boekvorm is gegoten.