fbpx
Gerenoveerde Loopbrug Oud Veerplein Meerzorg opengesteld

GFC NIEUWS- Minister Riad Nurmohamed van het ministerie van Openbare Werken geeft aan dat de rehabilitatie van de loopbrug te Meerzorg van essentieel belang is geweest.

Het initiatief kwam meteen nadat de bewindsman onlangs een bezoek bracht aan de locatie samen met de presidentiële commissie. Deze delegatie bestond naast de president en de vicepresident ook uit de districtscommissaris van Commewijne. De spoedige aanpak heeft zonder meer ook te maken gehad met de herstart van de scholen.

“Het gaat om honderden tot duizenden personen die dagelijks gebruikmaken van de loopbrug, zowel scholieren alsook de werkende klasse kiezen voor de brug om eerder en op tijd op de plaats van bestemming te zijn, na de oversteek per boot te hebben gemaakt,” aldus de OW-minister.

Hij is ook van plan om een beroep te doen op de regering om een wijziging te brengen in de begroting door de 2 scholen, waarbij 1 die in aanbouw is en de andere gebouwd moet worden, prioriteit te geven. Hierdoor kan de regering de scholieren tegemoet komen door de kosten te besparen.

De bewindsman laat optekenen dat de rehabilitatie van de brug een bijdrage is van verschillende partners. Naast het ministerie van Openbare Werken en het districtscommissariaat zijn de plaatselijke ondernemers met het nodige materiaal en mankracht ingekomen. Dit kleinschalige project is op deze bijzondere manier opgelost.

Elfes Karsono, OW-coördinator in het district, zegt dat de 30-jaar-oude loopbrug haar nut heeft bewezen aan de bevolking van Commewijne. De brug is belangrijk voor de boothouders die dagelijks passagiers te water vervoeren, omdat het de kortste route is om Paramaribo te bereiken. Verder zorgt het ook voor een stukje werkgelegenheid voor onder andere de boothouders.

Karsono geeft verder aan dat de samenwerking tussen de medewerkers van het ministerie van Openbare Werken en het districtscommissariaat tijdens de werkzaamheden goed te noemen is. Ook de boothouders hielpen mee bij de renovatie, waaronder het fysiek ondersteunen bij het onder andere vervoeren en dragen van de nodige materialen die dienden voor het herstel van de loopbrug.

De OW-coördinator doet ten slotte een dringend beroep op de bevolking om in deze crisistijd netjes en zuinig om te gaan met de infrastructurele werken zodat deze voor langere tijd mee kunnen.

Meer nieuws

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Regering buigt zich over situatie SLM

GFC NIEUWS- Een regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi heeft zich gebogen over de stand van zaken bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Dikke…

Suriname telt nu 29 actieve Covid-gevallen

GFC NIEUWS- Suriname telt nu in totaal 29 actieve Covid-19-gevallen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…