fbpx

Geregistreerden Sozavo krijgen toegezegde steun binnenkort

GFC NIEUWS- Alle huishoudens die geregistreerd staan bij het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) zullen meegenomen worden in het Covid-19-tegemoetkomingsprogramma, zegt directeur Angela Salmo.
Salmo zegt dat er reeds registraties zijn van sociaal zwakke huishoudens van Suriname. Het gaat om meer dan 10.250 landelijk. Daarnaast is er een bestand van duizenden huishoudens, vanuit het SOZANET-programma.
Verder noemt zij de acute nood aanvragen van 2020, deze data is zeer recent. “Van alle bestanden zullen wij 1 lijst maken, zodat huishoudens niet dubbel worden voorzien en dat wij een ieder bereiken.”
“Indien u reeds geregistreerd bent bij het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, dan hoeft u zich niet meer te registeren. Indien u zich bent gaan registeren aan de Gongrijpstraat # 51 of u heeft dat elektronisch gedaan, ook die lijsten worden gescreend.”
Het ministerie is ook bezig met het Ministerie van Financiën om de subsidies over de afgelopen periode ook rond te krijgen voor de opvanginstellingen. Daarnaast worden de nodige voorbereidingen getroffen om donderdag 11 Juni 2020 wederom een aanvang te maken met het uitbetalen van Algemene Kinderbijslag (AKB).
Er zijn nog ressorten welke de reguliere uitbetalingen nog niet hebben ontvangen, daarbij denk ik aan Welgelegen, Combe, Maikoeproject, Paramaribo – Centrum. Hierna zullen wij gelijk doorgaan met het uitbetalen van de COVID-19 steun voor AKB en dat is SRD. 1.000,- per huishouden. Volgt u dus de berichten die binnenkort zullen worden gepubliceerd. Ook hierbij zal er gewerkt worden met de beginletters van de familienamen, zegt ze.
“Tot slot denken we natuurlijk ook aan de mensen van o.a. crèches en peterscholen, sociale instellingen, buschauffeurs, artiesten en alle anderen die zich hebben geregistreerd bij de Ministeries van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, Arbeid en Financiën (Gongrijpstraat). We hebben gemerkt dat niet veel mensen een bankrekeningnummer hebben, daarnaast zijn niet alle relaties tussen werkgevers en werknemers even fraai, maar u heeft dat geld nu nodig. U hoort van de week nog van ons hoe dat proces zal worden gecontinueerd.”

BEKIJK OOK
CBvS start landelijk onderzoek Nulmeting Financiële Inclusie en Educatie