fbpx
Geregistreerden Sozavo krijgen toegezegde steun binnenkort

GFC NIEUWS- Alle huishoudens die geregistreerd staan bij het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) zullen meegenomen worden in het Covid-19-tegemoetkomingsprogramma, zegt directeur Angela Salmo.

Salmo zegt dat er reeds registraties zijn van sociaal zwakke huishoudens van Suriname. Het gaat om meer dan 10.250 landelijk. Daarnaast is er een bestand van duizenden huishoudens, vanuit het SOZANET-programma.

Verder noemt zij de acute nood aanvragen van 2020, deze data is zeer recent. “Van alle bestanden zullen wij 1 lijst maken, zodat huishoudens niet dubbel worden voorzien en dat wij een ieder bereiken.”

“Indien u reeds geregistreerd bent bij het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, dan hoeft u zich niet meer te registeren. Indien u zich bent gaan registeren aan de Gongrijpstraat # 51 of u heeft dat elektronisch gedaan, ook die lijsten worden gescreend.”

Het ministerie is ook bezig met het Ministerie van Financiën om de subsidies over de afgelopen periode ook rond te krijgen voor de opvanginstellingen. Daarnaast worden de nodige voorbereidingen getroffen om donderdag 11 Juni 2020 wederom een aanvang te maken met het uitbetalen van Algemene Kinderbijslag (AKB).

Er zijn nog ressorten welke de reguliere uitbetalingen nog niet hebben ontvangen, daarbij denk ik aan Welgelegen, Combe, Maikoeproject, Paramaribo – Centrum. Hierna zullen wij gelijk doorgaan met het uitbetalen van de COVID-19 steun voor AKB en dat is SRD. 1.000,- per huishouden. Volgt u dus de berichten die binnenkort zullen worden gepubliceerd. Ook hierbij zal er gewerkt worden met de beginletters van de familienamen, zegt ze.

“Tot slot denken we natuurlijk ook aan de mensen van o.a. crèches en peterscholen, sociale instellingen, buschauffeurs, artiesten en alle anderen die zich hebben geregistreerd bij de Ministeries van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, Arbeid en Financiën (Gongrijpstraat). We hebben gemerkt dat niet veel mensen een bankrekeningnummer hebben, daarnaast zijn niet alle relaties tussen werkgevers en werknemers even fraai, maar u heeft dat geld nu nodig. U hoort van de week nog van ons hoe dat proces zal worden gecontinueerd.”

Meer nieuws

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…