fbpx

Geregistreerden ontvangen Srefidensi- en Kerstbonus in januari

GFC NIEUWS- Het streven is erop gericht om alle mensen – die zich online hebben geregistreerd om in aanmerking te komen voor de Srefidensi- en de Kerstbobus – na de screening medio januari uit te betalen.
Dit laat het ministerie van Financiën weten in een bericht. Vanuit de samenleving hebben in de afgelopen periode diverse vragen het ministerie van Financiën en Planning bereikt over de Srefidensi en Owru Yari enveloppes. Vragen zoals hoe de uitbetaling eruit zal zien, wanneer de uitbetaling plaatsvindt en hoe het vervolgtraject eruit zal zien.
In de registratielink is een onderdeel opgenomen die over de uitbetaling gaat. Daarbij kunnen personen aangeven als zij contant of per bank wensen te ontvangen. Zij die de optie ‘per bank’ kiezen, kunnen meteen de naam van de bank aanvinken, waarna zij hun bankrekeningnummer kunnen invullen. Degenen die de optie ‘contant’ kiezen, kunnen meteen aangeven bij welk districtscommissariaat zij wensen te ontvangen. Er is een optie met alle districtscommissariaten waaruit er een keuze gemaakt kan worden.
De registratie is op 11 december jongstleden afgesloten; de link is vanaf 00:00 uur offline gehaald. Het proces van screening voor dubbele en onvolledige registraties is in volle gang. Helaas heeft een aantal personen het formulier niet volledig ingevuld en ontbreken er persoonsgegevens.
Deze personen ontvangen een sms of mail om aanvullende gegevens op te sturen. Na controle van gegevens kan de betaling plaatsvinden. Dit werkt wel vertragend voor de uitbetaling. Hoewel sommige personen reeds automatisch in aanmerking komen voor de Srefidensi en Owru Yari enveloppe, blijken zij zich toch ook weer via de link te hebben geregistreerd. Tijdens de screening worden deze registraties ook uit het bestand gehaald.
Aan het eind van de online-registratie, via de link, verschijnt er een groen vinkje. Dit kan gezien worden als een bevestiging voor ontvangst van ingevulde gegevens.
De gelden voor de Srefidensi en Owru Yari enveloppes zijn reeds gereserveerd. Na het screeningsproces worden deze gelden uitbetaald.

BEKIJK OOK
Somohardjo wil indexering pensioenen bij Algemeen Pensioen Fonds