fbpx
Gepensioneerden kunnen vanaf dinsdag naar de bank

GFC NIEUWS- Seniorenburgers die een pensioen genieten, kunnen vanaf dinsdag 16 juni terecht bij de bank.

Vanaf de full lockdown houden de banken hun deuren gesloten voor het publiek.

echter is besloten om de seniorenburgers tegemoet te komen. Maandelijks worden op de 15e van de maand de pensioenen van de overheid gestort. Een groot deel van de gepensioneerden beschikt niet over de digitale betaalmogelijkheden die de banken aanbieden, schrijft de Surinaamse Bankiers Vereniging (SBV).

De groep wordt tegemoet gekomen door gedurende de beperkte openingstijden die momenteel gehanteerd worden en binnen de geldende maatregelen van het Covid-managementteam, deze doelgroep van dienst te zijn.

Gepensioneerden zullen geholpen worden in alfabetische volgorde. Dinsdag zijn aan de beurt personen met beginletters van de familienaam: A, B, C, D, E, F, G, H, I en J; donderdag volgt K, L, M, N en O en vrijdag P, Q, R, S, T, U, V, W, X, Y en Z.

• De dienstverlening zal vanuit het hoofdkantoor te Paramaribo en Nickerie worden aangeboden.
• Voor DSB geldt zal de dienstverlening gedaan worden vanuit filiaal Maretraite en Nickerie.
• GODO zal behalve in Paramaribo, ook de dienstverlening in Albina en te Atjoni aanbieden;
• VCB zal behalve in Paramaribo en Nickerie, ook in Tamanredjo, Coronie en Saramacca, de dienstverlening aanbieden.
• De openingstijden van de bank zijn van dinsdag 16 juni 2020 tot en met vrijdag 19 juni 2020, van 10.00 uur tot en met 13.00 uur. De bank is gesloten op woensdag 17 juni 2020 en zaterdag 20 juni 2020.

Het kasopnamebewijs is tevens het bewijs van vrijstelling om op straat te mogen. Bij controle van de politie, dient het kasopnamebewijs te worden overgelegd.

“Wij benadrukken dat wij in bijzondere tijden leven. De gezondheid van onze medewerkers is erg belangrijk en de seniore burgers behoren tot een van de meest risicovolle groepen. Wij zijn daarom genoodzaakt strenge hygiëne- en veiligheidsmaatregelen toe te passen. Daarom kunnen wij het ons ook niet permitteren, dat eenieder de bank gelijktijdig bezoekt. Het is voor onze en uw eigen gezondheid en veiligheid,” aldus de SBV.

Meer nieuws

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…