fbpx
Geor Hering: max 30, 40 of 50 km per uur in heel Suriname, veel minder weggerukt uit het leven

“Als elke autobestuurder zich kan houden aan een maximale snelheid van 30, 40 of 50 km per uur, zullen er significant minder personen plotsklaps uit het leven worden weggerukt of gehandicapt raken”.

“Het radicaal aanpassen van de maximaal toegestane  snelheid zou de overheid wat mij betreft op de meest korte termijn moeten doorvoeren. Ook het onnodig inhalen met een hoge snelheid zou beduidend zwaarder moeten worden bestraft. Desnoods met boetes hoger dan SRD 2000,- per overtreding en bij herhalingen het intrekken van het rijbewijs voor langere tijd. Voorts moet ook de pakkans enorm worden vergroot”.

Dat zegt Geor Hering, voorman van de Geor Hering Foundation aan GFC Nieuws.

Volgens  hem worden dikwijls onschuldige jonge mensen, in de bloei van hun bestaan, uit het leven weggerukt door het ‘ asociaal terroristengedrag’ van sommige autobestuurders. Dit brengt naar zijn mening zoveel onnodig verdriet, pijn en ellende met zich mee.

“De Surinaamse wegen zijn beslist niet berekend op snelheden boven de 40 tot 50 km per uur. Nergens in het land, ook niet buiten de hoofdstad. Het idee dat sommigen hebben dat je op wegen richting Zanderij, Brokopondo of Nickerie minder risico loopt, maar hard kan rijden en als een malloot kan inhalen is beslist ridicuul. Dan moet je wel goed stompzinnig zijn”.

“Als ik op de Duitse snelwegen rijd, dan ga ik vaak genoeg ook wel boven de 130 km per uur. Maar dat kan daar wel, want de infrastructuur is daarop berekend. Maar in Suriname is harder dan 50 rijden op  tweebaanswegen met tegenliggers, soms kuilen in het wegdek, vaak slechte verlichting, met fietsers, bromfietsers, wandelaars, schoolkinderen, soms zelfs hardlopers (sporters) en moeders met kinderwagens die gebruik maken van dezelfde weg, beslist niet meer veilig”.

“Ook in woonwijken waar veel kinderen op straat spelen is een snelheid hoger dan 30 of 40 km per uur helemaal niet meer verantwoord. Dat is een simpele wijsheid. En toch zie je soms de malloten langs scheuren met geschatte snelheden boven de 80 en 90 km per uur”.

Hering die in de periode 2002 tot 2007 een groot aantal projecten ter stimulering van het gebruik van de veiligheidsgordel in de auto heeft gesponsord, stoort zich ook mateloos aan het nodeloos inhalen met hoge snelheid.

“Dat is in 10 van de 10 gevallen onnodig! En vaak doen deze aso’s  dat bij een doorgetrokken streep, wat verboden en bovendien extreem gevaarlijk is. Zomaar worden kostbare levens van onschuldigen hiermee in gevaar gebracht. Ik wil dergelijke handelingen eigenlijk kwalificeren als een “potentiële poging tot doodslag”.

Hering pleit er voor dat DNA- leden de koppen bij elkaar steken en nagaan op welke wijze de verkeerswetgeving gewijzigd kan worden en de maximum snelheid in het hele land wordt gesteld op 50 km per uur.

“Het leven is te kostbaar. Jonge onschuldige burgers gaan dood door zeer domme waaghalzen”, aldus Hering. 

Volgens informatie heeft Hering vorige week al enkele DNA- leden gevraagd aandacht te schenken aan het eventueel aanscherpen van de verkeersregels.

Meer nieuws

22 crècheleidsters SBEC ontvangen diploma

GFC NIEUWS- De Stichting Beheer en Exploitatie Crèches (SBEC) heeft 22 studenten klaargestoomd tot volwaardige crècheleidsters. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele…

350 laaggeprijsde overheidswoningen in gevaar

GFC NIEUWS- Een woningbouwproject met als doel het opzetten van 350 laaggeprijsde huizen, verkeert in gevaar. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele…

Crimineel duo aangehouden en opgesloten

GFC NIEUWS- Leden van Recherche Regio Paramaribo hebben in samenwerking met het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) de voortvluchtige verdachte Anan M. opgespoord en aangehouden….

Geen Covid-19-persconferentie deze week

GFC NIEUWS- Het ministerie van Volksgezondheid heeft deze week geen Covid-19-persconferentie gehouden. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts….

Regering komt met Sociaal Vangnet

GFC NIEUWS-De maatregelen die de regering zal treffen om de economie wederom gezond te maken, zullen een impact hebben op de samenleving en heeft de…

Brunswijk vraagt geduld samenleving

GFC NIEUWS- Op woensdag 16 september was het precies twee maanden dat de regering Santokhi-Brunswijk aan de macht is. Impotent of minder potent? Maak online…

De Heilige Maand Purushottam Más

GFC NIEUWS- Op de Hindū kalenders dit jaar staat voor de periode 18 september t/m 16 oktober Purushottam Más (Malmás) vermeld. Impotent of minder potent?…

Suriname heeft goede vriend in Amerika

GFC NIEUWS- Suriname heeft in Amerika een goede partner gevonden. Dit zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Michael Pompeo, tijdens zijn eendaags bezoek aan…

President Santokhi ontvangt minister Pompeo

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Michael Pompeo ontvangen op het presidentieel paleis. Impotent of minder potent? Maak online…

Lions biedt gratis diabetestest aan

GFC NIEUWS- Lions Club Paramaribo Central is met ondersteuning van haar moederclub Lions Club International gestart met een diabetesproject om het bewustzijn over de gevaren…