Geny Tawjiet van Anton Leeuwinschool Voorleeskampioen 2015

De finale van de Voorleeskampioenschappen voor de basis- en voj – scholen is achter de terug. De kinderen hebben allen hard hun best gedaan en van beste voorleestrucjes te laten zien maar, echter kon slechts één leerling met de titel voorleeskampioen 2015 vandoor. Dit is de flinke Geny Tawjiet van de Anton Leeuwinschool.

Zij kreeg een trofee overhandigd door parlementariër, tevens gewezen minister van Onderwijs, Raymond Sapoen.

De Voorleeskampioenschappen is een educatieve activiteit die jaarlijks wordt georganiseerd door Stichting Sheros. Met deze activiteit heeft de stichting als doel het stimuleren van het leesgedrag van leerlingen. Het bevorderen van de creatieve expressie van pupillen is de voornaamste missie van de stichting.

Sapoen, die beschermheer is van de stichting, zegt dat lezen en voorlezen bij kinderen niet alleen belangrijk is ter bevordering van het leesgedrag maar, het bevordert ook de algemene kennis en maakt de leerlingen sterk in geschrift.

Ouders hebben volgens de ex-minister van Onderwijs ook een belangrijke taak bij het bevorderen van het leesgedrag van hun kroost. “Een half uurtje vrijmaken per dag om aan uw kind voor te lezen uit een goed boek is al voldoende om het kind goed op weg te helpen. Het stimuleert niet alleen het luistergedrag maar, vordert ook de articulatie en gepaard met dat alles bevordert het de algemene taalkennis” stelt Sapoen.

Overige berichten