Genoeg samenwerkingsmogelijkheden tussen Suriname en Thailand

Tussen de Republiek Suriname en het Koninkrijk van Thailand bestaan er genoeg samenwerkingsmogelijkheden. Honorair Consul van Thailand in ons land Maurino Pansa zegt dat hij zich eerst sterk wil maken voor cultural diplomacy waarbij kunst en sport als middel moet worden gezien om de landen dichterbij elkaar te brengen.

Ook op het gebied van economical diplomacy zal er gekeken worden wat voor beide landen goed uitkomt waarbij de focus ligt op technologie, educatie en productie.

Pansa geeft aan dat er nog oriƫntatiegesprekken plaatsvinden waarbij Thailand reeds te kennen heeft gegeven interesse te hebben in onder andere de agrarische sector en foodprocessing.

Pansa vertelt dat een honorair consul of diplomaat op pro deo basis werkt als vertegenwoordiger voor een land en probeert dat land en zijn land van herkomst dichterbij elkaar te brengen middels diplomatie. Suriname en Thailand hebben al 30 jaar een diplomatieke relatie.

De Thaise ambassadeur Surasak Suparat zegt dat ofschoon de afstand tussen de beide landen groot is de bilaterale relatie altijd prettig is verlopen. Thailand biedt verder beurzen en trainingsmogelijkheden aan ons land.

Er is interesse om de handelsvolume met Suriname te vergroten, meldt het NII. Met het aanstellen van een honorair consul in de persoon van Pansa denkt de ambassadeur dat er meer gehaald zal worden uit de bestaande relatie tussen de landen.(GFC)

Overige berichten