fbpx

Genezen verklaarde covid- patiënten kunnen na 2 maanden weer besmet raken

GFC NIEUWS- Covid- 19 patiënten die genezen zijn verklaard doen er verstandig aan om alle corona preventiemaatregelen te blijven treffen. Na ruim twee maanden kunnen ze weer besmet raken met het coronavirus.

Dat blijkt uit Duitse en Engelse studies> studie

Enkele weken geleden gingen sommige wetenschappers er nog vanuit dat deze patiënten voor langere tijd immuniteit hebben opgebouwd en geen of minder kans liepen opnieuw besmet te raken.

Experts zijn van oordeel dat het aantal antistoffen binnen enkele maanden significant afneemt waardoor de bescherming tegen het virus is gereduceerd. 

VERSPREIDING VIA DE LUCHT

Professor Michael Osterholm, een van ’s werelds  belangrijkste Amerikaanse experts op het vlak van infectieziekten en de director of ‘The Center for Infectious Diseases’, benadrukt deze week op de Amerikaanse radio dat er steeds meer bewijs komt dat besmettingen veelal door de lucht gaan in gesloten niet goed geventileerde ruimtes.

OOK INTERESSANT
Ondernemer slachtoffer van beroving en mishandeling

Hij is het eens met de 239 internationale wetenschappers uit 32 landen die recent alarm hebben geslagen. Ze vragen gezondheidsautoriteiten om de coronaadviezen zo snel als mogelijk aan te passen.

Bij ademen, praten, hoesten, schreeuwen, zingen, gapen en niezen komen er aerosols (microdruppeltjes) vrij die het coronavirus van een besmet persoon kunnen bevatten en urenlang in de lucht blijven zweven.

In ruimtes die niet goed geventileerd zijn, zoals geaircondioneerde winkels/kantoren, lopen mensen een groot risico om besmet te raken, ook al houden ze 2 meter of meer afstand van elkaar. GFC Nieuws berichtte al sinds begin maart talrijke keren hierover.