fbpx
Genezen verklaarde coronapatiënten kunnen weer “ziek worden” en anderen besmetten

GFC NIEUWS– Personen met COVID-19 die genezen zijn verklaard en vervolgens negatief op het coronavirus zijn getest, kunnen ruim 10 dagen daarna weer ziekteverschijnselen vertonen en mogelijk anderen besmetten.

Voordat coronapatiënten het ziekenhuis mogen verlaten, moeten ze eerst getest worden op het virus. Pas als de test een aantal keren negatief is, worden ze genezen verklaard.

Professor Woo-Joo Kim verbonden aan de Korea University Guro Hospital in Zuid- Korea, een vermaarde topexpert met 30 jaren ervaring op het gebied van infectieziekten, zegt echter dat een negatieve coronatest geen volledige garantie biedt.

“Het kan zijn dat door de toepassing van medicijnen en andere factoren er op een gegeven moment weinig virusmateriaal aanwezig is. De test detecteert het coronavirus op die momenten dan niet en de patiënt is klachtenvrij, terwijl het virus in geringe mate nog in het lichaam aanwezig kan zijn”.

“De patiënt gaat naar huis en bij een klein percentage personen komen de klachten terug omdat het virus zich weer is gaan vermeerderen. Als wij deze oud- coronapatiënten dan testen, blijkt dat ze weer COVID- 19 hebben”, zegt de Zuid- Koreaanse topexpert.

Zie hieronder het volledige interview met Professor Woo-Joo Kim.

 

 

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.