fbpx
Genezen van Covid-19 betekent niet altijd echt genezen vanwege mogelijke schade aan organen, zeggen Engelse experts

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE- Covid-19- patiënten die genezen zijn verklaard, zijn vervolgens niet altijd klachtenvrij maar krijgen te maken met ernstige gezondheidsproblemen.

Ruim 1 op de 10 patiënten kunnen weken en soms maanden na genezen te zijn verklaard te kampen hebben met ernstige, soms zeer vreemde en onverklaarbare klachten die komen en gaan. Sommige ex- patiënten hebben schade aan het hart, de hersenen, de longen en nieren.

Volgens Engelse onderzoekers zijn het vooral de mensen die een mild ziekteverloop hebben gehad die langer, soms maanden, ernstige klachten overhouden aan de ziekte.

Het gaat onder meer om hartklachten, nierklachten, longklachten, maag- en darmproblemen, extreme moeheid, hoesten, smaak- en reukverlies, keelpijn, geestverwarring, pijn op de borst en snel buiten adem raken. Er zijn gevallen waarbij ex- patiënten zelfs de indruk krijgen dat ze een beroerte of hartaanval hebben gehad en zich begeven naar de spoedeisende hulp.

Strangely, it seems that people with mild cases of the disease are more likely to have a variety of strange symptoms that come and go over a more extended period. The more we learn about coronavirus, the weirder it gets, says COVID Symptom Study lead Professor Tim Spector from Kings College London.

“Ik heb in mijn carrière meer dat 100 ziekten grondig bestudeerd. Maar Covid is de meest vreemde die ik ben tegengekomen”, vertelt professor Spector aan de Engelse krant Guardian.

De Engelse experts laten verder weten dat er steeds meer aanwijzingen zijn dat Covid-19 langdurige klachten kan veroorzaken door de schade die is aangericht aan belangrijke organen, ook al zijn ze helemaal genezen verklaard nadat het coronavirus al lange tijd niet meer in het lichaam meetbaar is.

Klik op de link voor meer details> KLACHTEN NA COVID-19

Meer nieuws

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…