fbpx

Genezen van Covid-19 betekent niet altijd echt genezen vanwege mogelijke schade aan organen, zeggen Engelse experts

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE- Covid-19- patiënten die genezen zijn verklaard, zijn vervolgens niet altijd klachtenvrij maar krijgen te maken met ernstige gezondheidsproblemen.

Ruim 1 op de 10 patiënten kunnen weken en soms maanden na genezen te zijn verklaard te kampen hebben met ernstige, soms zeer vreemde en onverklaarbare klachten die komen en gaan. Sommige ex- patiënten hebben schade aan het hart, de hersenen, de longen en nieren.

Volgens Engelse onderzoekers zijn het vooral de mensen die een mild ziekteverloop hebben gehad die langer, soms maanden, ernstige klachten overhouden aan de ziekte.

Het gaat onder meer om hartklachten, nierklachten, longklachten, maag- en darmproblemen, extreme moeheid, hoesten, smaak- en reukverlies, keelpijn, geestverwarring, pijn op de borst en snel buiten adem raken. Er zijn gevallen waarbij ex- patiënten zelfs de indruk krijgen dat ze een beroerte of hartaanval hebben gehad en zich begeven naar de spoedeisende hulp.

BEKIJK OOK
Rijverbod vrachtvoertuigen over Wijdenboschbrug

Strangely, it seems that people with mild cases of the disease are more likely to have a variety of strange symptoms that come and go over a more extended period. The more we learn about coronavirus, the weirder it gets, says COVID Symptom Study lead Professor Tim Spector from Kings College London.

“Ik heb in mijn carrière meer dat 100 ziekten grondig bestudeerd. Maar Covid is de meest vreemde die ik ben tegengekomen”, vertelt professor Spector aan de Engelse krant Guardian.

De Engelse experts laten verder weten dat er steeds meer aanwijzingen zijn dat Covid-19 langdurige klachten kan veroorzaken door de schade die is aangericht aan belangrijke organen, ook al zijn ze helemaal genezen verklaard nadat het coronavirus al lange tijd niet meer in het lichaam meetbaar is.

Klik op de link voor meer details> KLACHTEN NA COVID-19