fbpx

Generaal achter tralies voor fraude, verdient miljoenen met verduisterd geld vanuit cel

Een Russische generaal die een gevangenisstraf uitzit voor verduistering, verdiende volgens de Moscow Times tientallen miljoenen roebels uit aandelen die hij waarschijnlijk kocht met verduisterd geld.

Alexander Ogloblin was afdelingshoofd bij de communicatieafdeling van het Russische ministerie van Defensie. Hij werd eerder dit jaar veroordeeld voor de verduistering van een half miljard roebel (7,3 miljoen dollar) aan staatsmiddelen.

De Kommersant schrijft dat hij vermoedelijk meer dan 46 miljoen roebels (686.300 dollar) aan dividenden heeft verdiend via een trustfonds; het geld voor de investering, bijna 150 miljoen roebel, zou hij als smeergeld hebben ontvangen.

BEKIJK OOK
Nederlandse Defensie bezoekt Suriname met 47e Onafhankelijkheidsdag

Hij streek het geld op bij een project om verouderde analoge militaire apparatuur over te zetten naar modern digitaal materiaal. Een deel van het budget hiervoor werd overgeheveld naar de aankoop van aandelen.

Ogloblin ontkent alles en beroept zich op zijn grondwettelijke recht tegen zelfbeschuldiging. Een militaire rechtbank nam zowel de aandelen als de dividenden in beslag.

Foto: mil.spbsut.ru