fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Gender- en huiselijk geweld prioriteit van regering

GFC NIEUWS- Op de ‘Pier’ van Hotel Torarica vond op 9 december de launch van het voorlichtingsmateriaal gedaan in het kader het project ‘Gender Based Violence interventions in response to COVID-19 measures”.
Bij dit heugelijk feit waren de ministers Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza) en Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) ook aanwezig. Beide ministeries werken sinds juni nauw samen met de UNDP en UNFPA aan dit project. De meeting vond deels via Zoom plaats en een selecte groep was fysiek aanwezig.
Volgens Somohardjo staat onze overheid voor uiteenlopende complexe uitdagingen. “Het vraagstuk met betrekking tot ‘Gender en Huiselijk geweld’ zullen we ondanks alle andere uitdagingen, niet uit het oog mogen verliezen. Het terugdringen van geweld tegen vrouwen, meisjes en anderen kwetsbare groepen blijft voor ons een prioriteit“, zegt de bewindsman.
Hij gaf verder aan dat sinds de lancering van het bovengenoemd project, alle betrokken zich bijzonder hebben ingespannen. Met de inzet van de moderne communicatie en technologie, waren zij in staat een goede samenwerking tot stand te brengen en de productiviteit te verhogen.
De dalende cijfers van het aantal COVID-19 gevallen van de laatste twee weken, geeft volgens de Biza-minister nog geen reden om te juichen. De WHO-topman Tedros Adhanom Ghebreyesus maakte via twitter bekend, dat sinds de uitbraak van COVID-19, er een toename is van de meldingen van huiselijk geweld.
Hij gaf verder aan dat voor veel meisjes en vrouwen de dreiging het grootst is op de plek, waar zij zich het meest veiligst zouden moeten voelen. Hij roept alle regeringen op de preventie en het verhelpen van geweld tegen vrouwen onderdeel te maken van hun nationaal actieplan tegen COVID-19.
De bewindsman sprak zijn dank uit aan de organisaties Global Affairs Cananda en Commonwealth and Development Office van VN, die voor het financieel gedeelte hebben gezorgd. Voorts wil de regering het ontwikkelingsprogramma van de VN, Juspol, Stichting Stop geweld tegen vrouwen, Stichting de Stem en de verschillende maatschappelijke organisaties bedanken voor hun inzet en succesvolle samenwerking.
Somohardjo bedankte ook Carla Bakboord van Women’s Rights Centre en Judith Brielle, Liaison Officer van UNFPA. De minister heeft alle vertrouwen dat dit project duurzaam zal zijn en in de toekomst bruikbaar blijft. Het voorlichtingsmateriaal bestaat onder andere uit doorverwijsroutes, die in dit verband zijn ontwikkeld. Deze zijn overhandigd aan de ministers.

OOK INTERESSANT
Himmat, Vertraco Shipping en OHM doneren hulpgoederen met 150 jaar Hindustaanse Immigratie