Gemengde politie-eenheid houdt vijf verdachten, waaronder dorpskapitein, aan voor roofoverval concessiegebied

GFC NIEUWSREDACTIE- Leden van de Recherche van Regio Midden (RRM) bijgestaan door het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) hebben op 21 januari in het Brokopondo-gebied te Bewojo de 60-jarige dorpskapitein, M.W., O.A. en B.V. beiden (34), B.J. (45), en H.D. (44). aangehouden.

Het vijftal wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest aan diefstal middels geweldpleging, bedreiging en vernieling.

Na de aangifte van de benadeelde op 21 december 2020 op het politiebureau Brokopondo werd er een onderzoek ingesteld.

Geconstateerd werd dat een aantal dorpelingen van Klaaskreek op 21 december naar het concessiegebied togen, alwaar zij de arbeiders onder bedreiging beroofden en vervolgens de graafmachines vernielden.

Hierna verlieten de dorpelingen de plek met medeneming van 700 gram goud, goud matten, een geldbedrag in SRD en een meer schoten jachtgeweer.

Het vermoeden bestaat dat de aangever M.S. die sedert het jaar 2014 een goud nederzetting te Bewojo heeft opgezet, zich niet hield aan de lopende afspraken die zijn gemaakt met het dorpsbestuur. De afdracht was niet volgens verwachting, waardoor er de laatste tijd veel strubbelingen waren.

Het dorpsbestuur voelde zich genoodzaakt hieromtrent te vergaderen, waarbij er werd afgestemd de concessiehouder M.S. en zijn arbeiders te verjagen uit het gebied.

In opdracht van de verdachte M.W. die hoofdkapitein is van het dorp Klaaskreek hebben enkele dorpelingen de strafbare handelingen gepleegd.

Het vijftal werd ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau en zijn M.W., O.A. en B.J. in verzekering gesteld, terwijl B.V. en H.D. na verhoor zijn heengezonden.

Gebleken is dat B.V. en H.D. ten tijde van de gepleegde strafbare handelingen niet in het concessiegebied waren.

Bij een ingesteld onderzoek stuitte de wetsdienaren in de kamp van H.D. op een illegaal wapen. Deze werd in beslag genomen.

Het onderzoek in deze zaak wordt door de recherche van Regio Midden voortgezet.

Overige berichten