fbpx
Gemeenschapssport gelanceerd

De jeugd van Flora, Pont en Geyersvlijt heeft, ondanks de stromende regens een genotvolle start gekend van de sportactiviteiten die het ministerie van Sport – en Jeugdzaken heeft georganiseerd bij de launching van het project “Gemeenschapssport”.
Dit project houdt in het kort in dat het ministerie in de komende maanden in de drie genoemde buurten bevoegde sport – en recreatieleiders inzetten om de jeugd in de leeftijdscategorie van 7 – 16 jaar te onderrichten in voetbal, volleybal, slagbal, basketbal en atletiek.

Het ministerie zegt er van overtuigd te zijn dat door deze aanpak, niet alleen meer jongens en meisjes hun weg zullen vinden naar de sportcentra in hun buurt, maar ook meer talenten zullen worden ontdekt, die verder begeleid kunnen worden tot topsporters. Uiteraard zal het niet alleen blijven bij deze drie buurten, maar zal in fasen worden uitgebreid naar andere gebieden c.q. districten.

De jongelui krijgen zo landelijk de kans, volgens een planmatige aanpak, een sportbijdrage te leveren aan hun land. Dit was onder meer de geest die ademde door de toespraken van de sprekers t.w. Orlando Philip van ALBUFLO, Onderdirecteur Rudi Esajas van Sportzaken, Sportdirecteur Luciano Mentowikromo en minister Ismanto Adna.

Laatstgenoemde merkte zelfs op dat met dit project de jeugdigen ook uit het grijs gebied worden gehaald. Indien wij met dit project een groot aantal jongeren kunnen weerhouden om het verkeerde pad terecht te komen, zijn wij voor een groot deel geslaagd met deze opzet.

Bij de activiteiten van gisteren zijn ook andere verenigingen als Oase, Condor en ABSO als gasten aanwezig geweest. Ter stimulering van de binnenactiviteiten van de stichting ALBUFLO zijn er ook dam en schaakactiviteiten gehouden. Voorts zijn er ook sportpakketten uitgedeeld aan buurtorganisaties ter stimulering van hun activiteiten.

Overigens is niet zonder meer voor gekozen om het project “gemeenschapssport” te noemen omdat het de bedoeling is dat de gemeenschap van die buurt, wijk of dat ressort ook volledig participeren in het leefbaar maken van de sportomgeving van het jonge kind en condities helpt scheppen voor de toekomstige talenten.

Het ministerie zal in het nastreven van het uiteindelijke doel niets aan het toeval overlaten om, met behulp van alle krachten, de jeugd die kansen te bieden waarop het recht heeft in hun ontwikkeling.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…