fbpx

Gemeenschap mag genieten van militaire demonstraties

De totale samenleving wordt opgeroepen om naar het André Kamperveen Stadion te gaan teneinde getuige te zijn van top militaire demonstraties. Dit in het kader van de activiteiten rond de viering van 42 jaar Srefidensi. Deze militaire attractie beter bekend als Taptoe wordt gehouden op vrijdag 17 november.

Een taptoe is de moderne versie een militaire en muzikale show waarbij de diverse krijgsmachtonderdelen zich aan het publiek presenteren.

Majoor Faried Ilahibaks van het Nationaal Leger die belast is met de organisatie zegt, dat het publiek mag rekenen op een top demonstratie.

Hij schetste wederom het beeld van de demonstratie in 2015 toen het publiek in een bomvol stadion van het evenement heeft genoten. Zoals toen het geval was hoeft de samenleving niet te betalen voor entree.

OOK INTERESSANT
Man opgepakt voor diefstal airco politie-unit tijdens protestdemonstratie

Tot de demonstraties behoren volgens de majoor onder andere het afdalen van de toren en in de aanval gaan. De organisatie probeert ook een Franse legereenheid hier te krijgen om te participeren aan de activiteiten. Het evenement begint precies om 17.45 uur zegt Ilahibaks die garandeert het een mooie show wordt.

Op 22 november geeft de Militaire Kapel mede in verband met haar 75-jarig bestaan een gratis concert. Dit zal plaatsvinden in de Anthony Nesty Sporthal en wel om 19.30 uur.(GFC)