fbpx
Gemeenschap krijgt rol in criminaliteitsbestrijding

Burgerveiligheid zal in 2017 op landelijk niveau zichtbaar versterkt worden doorgevoerd. Dit beloofde president Desi Bouterse tijdens de presentatie van zijn Jaarrede en de begroting voor het dienst 2016/2017 in De Nationale Assemblee(DNA).

De gemeenschap zal volgens de president hierdoor medeverantwoordelijkheid kunnen en moeten dragen voor het verhogen van de algemene veiligheid en van hun eigen veiligheid, door centraal door de Staat geleide en beschermde burgerparticipatie.

Hij garandeerde dat de regering continu, binnen de perken van wet en recht, zal optreden waar en wanneer dat vereist is, ter waarborging van de veiligheid van de burger en ter bescherming van have en goed van iedereen alsmede van de Staat Suriname.

De op handen zijnde transformatie van de inlichtingen- en veiligheidsdiensten zal volgens Bouterse ook leiden tot verbeterde vergaring van inlichtingen en hierdoor tot een versterkte ondersteuning van de criminaliteitsbestrijding.

In het kader van de veiligheid in ons land wordt een digitaal camera systeem aan Suriname geschonken door de Volksrepubliek China.

De regering zal de veiligheid van de burger in dit dienstjaar nog meer garanderen en wel met alle wettelijk toegestane middelen: met conventionele middelen, met de bekende manschappen van onze politie en waar wettelijk toegestaan ondersteund door de militaire politie en door eenheden van het Leger, met materieel te land, te water en in de lucht en tenslotte ook met elektronica en digitale systemen.

Ook zullen onder meer onze bodemschatten en visrijkdommen in onze Exclusieve Economische Zone intensiever beschermd worden.

Verder zal de bestrijding van piraterij, van drugsactiviteiten en andere illegale activiteiten harder ter hand worden genomen. (GFC)

Meer nieuws

Crimineel duo aangehouden en opgesloten

GFC NIEUWS- Leden van Recherche Regio Paramaribo hebben in samenwerking met het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) de voortvluchtige verdachte Anan M. opgespoord en aangehouden….

Geen Covid-19-persconferentie deze week

GFC NIEUWS- Het ministerie van Volksgezondheid heeft deze week geen Covid-19-persconferentie gehouden. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts….

Regering komt met Sociaal Vangnet

GFC NIEUWS-De maatregelen die de regering zal treffen om de economie wederom gezond te maken, zullen een impact hebben op de samenleving en heeft de…

Brunswijk vraagt geduld samenleving

GFC NIEUWS- Op woensdag 16 september was het precies twee maanden dat de regering Santokhi-Brunswijk aan de macht is. Impotent of minder potent? Maak online…

De Heilige Maand Purushottam Más

GFC NIEUWS- Op de Hindū kalenders dit jaar staat voor de periode 18 september t/m 16 oktober Purushottam Más (Malmás) vermeld. Impotent of minder potent?…

Suriname heeft goede vriend in Amerika

GFC NIEUWS- Suriname heeft in Amerika een goede partner gevonden. Dit zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Michael Pompeo, tijdens zijn eendaags bezoek aan…

President Santokhi ontvangt minister Pompeo

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Michael Pompeo ontvangen op het presidentieel paleis. Impotent of minder potent? Maak online…

Lions biedt gratis diabetestest aan

GFC NIEUWS- Lions Club Paramaribo Central is met ondersteuning van haar moederclub Lions Club International gestart met een diabetesproject om het bewustzijn over de gevaren…