fbpx

Geleerde weet het zeker: “Jezus komt terug in 2021”

GFC NIEUWS- Het einde van de wereld is dichterbij dan we denken. Dat beweert althans een vermaarde bijbelkenner.

Volgens de president van de World Bible Society, F. Kenton Beshore, komt Jezus Christus in 2021 terug en zal de opname van alle gelovigen duren tot uiterlijk 2028.

Tot deze bevinding komt hij na de ontcijfering van enkele Bijbelse teksten, waaronder Psalm 90 vers 10, schrijft Express.

Eerder maakte Harold Lindsey – een Amerikaanse evangelist en christelijke schrijver die een reeks populaire apocalyptische boeken schreef en suggereerde dat de einde van de wereld in de jaren tachtig zou plaatsvinden – een cruciale fout, beweert Kenton.

Lindsey suggereerde aan de hand van Mattheüs 24: 32-33 dat de “wedergeboorte van Israël als natie” in 1948 plaatsvond.

De auteur verklaarde dat een Bijbelse generatie “zoiets als 40 jaar” is en concludeerde dat “binnen ongeveer 40 jaar vanaf 1948 al deze dingen zouden kunnen plaatsvinden”.

BEKIJK OOK
Regering gaat voort op door ex-minister Achaibersing ingeslagen weg

Toen Jezus niet terugkeerde, kwam de interpretatie van Lindsey onder zware kritiek te staan, maar Kenton beweerde later dat hij wist waarom.

De pastoor voerde aan dat de vorige interpretatie van de passage correct was, maar de lengte van een Bijbelse generatie klopte niet. In plaats van 40 jaar is dat 70-80 jaar en blijkt dat uit Psalm 90:10.

De passage luidt: “De dagen van ons leven zijn 70 jaar, en als we zeer sterk zijn 80 jaar.” Op basis hiervan gelooft de auteur dat de wederkomst zou plaatsvinden “ergens tussen 2018 en 2028”.

Rekeninghoudend met de “zevenjarige verdrukkingsperiode”, voorspelde Beshore dat de “Opname” zal beginnen in 2021.

Foto: Christoph Schmid