fbpx

Gele Hesjes bestormen vrijmetselaarsloge in Frans dorpje

Redactie GFC Nieuws — Het protest van de Gele Hesjes in Frankrijk wordt wekelijks gewelddadiger. Zaterdag moest een vrijmetselaarsloge in het dorp Tarbes het ontgelden. Rond middernacht bestormde een groep demonstranten het gebouw en richtte vernielingen aan.

De deur van de tempel werd ingeslagen, betogers gooiden met stenen naar het gebouw. Binnen werd meubilair kapot geslagen en werd esoterische kunst vernietigd. Vier ceremoniële zwaarden werden meegenomen, maar later teruggegeven.

“Na de joden, de vrijmetselaars” tweette Christophe Castaner, de Franse minister van Binnenlandse Zaken in een veroordeling van het vandalisme. Hij verwees daarmee naar vermeend antisemitisme binnen de protestbeweging.

“Wanneer stupiditeit wedijvert met intolerantie, is dat het ergste”, schreef hij. Castaner zei ook dat de Gele Vesten “geen ander project dan haat” hebben.

BEKIJK OOK
Gendercommissie VHP versterkt vrouwen met kennis over huiselijk geweld

Over de vrijmetselaars doen veel complottheorieën de ronde. Zo wordt vaak beweerd dat zij in het geheim grote invloed zouden hebben op regeringen.