fbpx
Facebook Pagelike Widget

Geldstortautomaten

Elke eind van de maand staan er lange rijen bij de bank van mensen die geld komen opnemen of storten.

Voor het opnemen van geld kan ik mij goed voorstellen dat de klant wordt beschermd bij het verliezen van haar/zijn pinpas of dat er op enige ander manier misbruik wordt gemaakt van de pinpas.

Voor het storten van geld doe ik een suggestie om geldstortautomaten te plaatsen binnen bij de banken. Dit biedt tijdsbesparing, efficiency en vooral gemak voor zowel klanten als organisaties.

Selfservice

De klant kan zijn geldstorten in zo’n automaat en krijgt een stortingsbewijs van het gestorte bedrag. De geldautomaten zouden alleen voor Surinaams geld beschikbaar moeten zijn.

Zitten daadwerkelijk álle klanten op selfservice te wachten?

In sommige gevallen kan persoonlijke interactie nog steeds de voorkeur hebben boven selfservice. Sommige klanten willen gebruik kunnen maken van een alternatieve methode.

Wellicht is een deel van de klanten zelfs niet in staat om van de selfservice methode gebruik te maken. Klanten moeten daarom, indien mogelijk, in staat zijn om een andere wijze van ondersteuning te krijgen.

Het plaatsen van de geldstortautomaten kan de volgende voordelen bieden:

– een geldautomaat voert een controle uit op “vals geld”.
– kortere wachtrijen bij het loket.
– bankbezoek tijdens werkuren kunnen korter duren (voordeel werkgever).

De lange wachttijden vertegenwoordigen een nadelige economische waarde (Tijd X Uurloon) voor een deel van de Surinaamse economie.

Met dit schrijven hoop ik een positieve bijdragen te leveren aan het oplossen van een vraagstuk dat veel mensen in de rij voor een bank bezighoudt.

J. Kensenhuis

Meer nieuws

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.