fbpx
Facebook Pagelike Widget

Gekozen president Santokhi bezoekt scheidende president Bouterse

GFC NIEUWS- Gekozen president Chandrikapersad Santohki heeft vanmiddag op het Presidentieel Paleis een bezoek gebracht aan scheidende president Desiré Bouterse.

Tijdens dit onderhoud is er wederom stilgestaan bij de overgang van de regering Bouterse-Adhin naar de regering Santohki- Brunswijk. Beide functionarissen hebben in de afgelopen periode het belang van een vlotte overgang benadrukt.

Als resultaat is uit de vele overlegmomenten voortgekomen dat president Bouterse de regeermacht eerder dan gepland zal overdragen. Intussen zijn de voorbereidingen daartoe reeds vergevorderd en zal de gekozen president Santohki op 16 juli op het Onafhankelijkheidsplein, tijdens een bijzondere openbare vergadering van De Nationale Assemblee, worden ingezworen.

De ceremonie zal live te volgen zijn via de diverse tv-stations. De covid-19-regels zullen ook bij deze plechtigheden strak nageleefd moeten worden.

Meer nieuws

Surinaamse kunst in de VS

GFC NIEUWS- Van 7 Surinaamse kunstenaars, verbonden aan Readytex Art Gallery, is werk opgenomen in een groepsexpositie in de VS: Cultural Encounters: Art of Asian…

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.