fbpx
Geheim achter ouder worden dan 100 onthuld

GFC NIEUWS- Wetenschappers hebben het geheim achter het ouder worden dan 100 jaar ontdekt.

Super-honderdjarigen hebben abnormaal grote aantallen immuun cellen die hun levensduur voeden.

De doorbraak kan leiden tot therapieën die de levensduur van een aantal personen verlengd.

Coördinator van de studie, dr. Kosuke Hashimoto, zegt: “Als wij de link kunnen vinden tussen veroudering en levensduur, zullen we mogelijk in staat zijn om bij te dragen aan het verlengen van gezonde levensverwachtingen.

Als we ouder worden, neemt de kans op kanker en andere levensbedreigende ziekten toe, vanwege een reductie van de immuunsysteem T-cellen.

Deze speciale cellen doden onder andere schadelijke bacteriën – en die komen overweldigend voor in het lichaam van super-honderdjarigen die de leeftijd van 110 bereiken.

Een specifieke T-cel, de CD4+, komt in grote aantallen voor bij super-honderdjarigen – en die kunnen beschermen tegen virale infecties en de ontwikkeling van tumoren.

Het is niet duidelijk waarom of hoe dat de levensduur zou moeten verlengen, maar dat geheim ontdekken, kan leiden tot een ‘fontein van de jeugd’ pil, halen de wetenschappers aan.

Wetenschappers beweren dat er geen limiet is tot hoe lang mensen in de toekomst zullen leven dankzij nieuwe technologie.

Meer gezondheidsnieuws

Slimme toiletten die kanker kunnen opsporen

GFC NIEUWS- Wetenschappers aan de Standord University in de VS hebben een toilet ontwikkeld dat ontlasting en urine analyseert op ziektes. Dikke vrouwen makkelijk slank…

Meer bacteriën op afstandsbediening dan wc-bril

GFC NIEUWS- Een afstandsbediening is een grote bron van bacteriën, waarschuwen wetenschappers. Dikke vrouwen makkelijk slank met LC- methode van Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op…

Verspreiding coronavirus neemt af, zegt WHO

GFC NIEUWS- Het aantal nieuwe coronavirusinfecties loopt terug in China, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op basis van nieuwe medische rapporten. Dikke vrouwen makkelijk slank met…

Wimperachtige haargroei in mond van vrouw

GFC NIEUWS- Een Italiaanse vrouw ontwikkelde een zeldzame, letterlijk huiveringwekkende ziekte. Dikke vrouwen makkelijk slank met LC- methode van Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de…