fbpx
Gehavend vliegtuig Air Canada maakt noodlanding in Madrid

GFC NIEUWS- Op de luchthaven van Madrid heeft een Boeing van Air Canada, met 128 passagiers aan boord, een geslaagde noodlanding kunnen maken.

Er was even paniek toen bleek dat het toestel vlak na opstijgen richting Toronto problemen had met het landingsgestel en een motor uitviel. Het toestel maakte nog uren rondjes boven Madrid om brandstof te verbruiken.

De Boeing 767-300 was maandagmiddag opgestegen vanop de luchthaven van Madrid. Voor het mocht landen, wat uiteindelijk gebeurde om 19.10 uur, moest het toestel boven de regio Madrid blijven vliegen. Een noodlanding met zo min mogelijk kerosine aan boord is veiliger.

“Vlucht AC837 van Air Canada, dat vloog tussen Madrid en Toronto, had vlak na het opstijgen een motorprobleem. Ook sprong er een band bij het opstijgen, een van de tien banden die dit type vliegtuig heeft”, zei een woordvoerster van de Canadese luchtvaartmaatschappij vlak voor de landing. Om die redenen besliste het vliegtuig om rechtsomkeer te maken.

Op de luchthaven Madrid Barajas Adolfo Suárez waren voorbereidingen getroffen. Een F-18 van het Spaanse leger was ook al tot bij het vliegtuig gevlogen om “na te gaan of het landingsgestel nog in goede staat is”, aldus het ministerie van Defensie.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.