Gehavend vliegtuig Air Canada maakt noodlanding in Madrid

GFC NIEUWS- Op de luchthaven van Madrid heeft een Boeing van Air Canada, met 128 passagiers aan boord, een geslaagde noodlanding kunnen maken.
Er was even paniek toen bleek dat het toestel vlak na opstijgen richting Toronto problemen had met het landingsgestel en een motor uitviel. Het toestel maakte nog uren rondjes boven Madrid om brandstof te verbruiken.
De Boeing 767-300 was maandagmiddag opgestegen vanop de luchthaven van Madrid. Voor het mocht landen, wat uiteindelijk gebeurde om 19.10 uur, moest het toestel boven de regio Madrid blijven vliegen. Een noodlanding met zo min mogelijk kerosine aan boord is veiliger.
“Vlucht AC837 van Air Canada, dat vloog tussen Madrid en Toronto, had vlak na het opstijgen een motorprobleem. Ook sprong er een band bij het opstijgen, een van de tien banden die dit type vliegtuig heeft”, zei een woordvoerster van de Canadese luchtvaartmaatschappij vlak voor de landing. Om die redenen besliste het vliegtuig om rechtsomkeer te maken.
Op de luchthaven Madrid Barajas Adolfo Suárez waren voorbereidingen getroffen. Een F-18 van het Spaanse leger was ook al tot bij het vliegtuig gevlogen om “na te gaan of het landingsgestel nog in goede staat is”, aldus het ministerie van Defensie.