fbpx
Gehandicapt meisje verbannen uit oppas omdat ‘haar misvormde schedel andere kinderen bang zal maken’

GFC NIEUWS- Een oppashuis heeft de opname van tweejarig meisje geweigerd, omdat het personeel vreest dat haar misvormde schedel andere kinderen bang zal maken.

De ouders van Sofya Zakharova zeggen dat het meisje pas zal worden toegelaten nadat ze is geopereerd om haar verschijning te veranderen.

Het kindje, dat woont in Bashkortostan, Rusland, moest eerder worden geopereerd, maar de behandeling wordt steeds uitgesteld.

Een lokale organisatie ‘Rainbow of Goodness’ vecht de zaak aan voor het gezin, maar het kindertehuis weigert om een stap terug te doen.

Medici weten niet precies waaraan het kindje lijdt. Haar schedel is misvormd, waardoor haar voorhoofd breder is dan normaal. Ook zijn enkele vinger en tenen aaneengegroeid.

Meer nieuws

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…