fbpx

Gefaseerde twk-uitbetaling ambtenaren start in december

De overheid zal in december overgaan tot het uitbetalen van de 25% loonsverhoging met terugwerkende kracht (twk). Het gaat in deze om de eerste tranche van de twk-uitbetaling die minister Gillmore Hoefdraad van het ministerie van Financiën vorige maand heeft aangekondigd. De minister heeft toen aangegeven dat de regering er alles aan doet om voor het einde van het jaar, tenminste een deel uit te betalen.

De ambtenaren krijgen twk uitbetaald over de maanden mei, juni, juli en augustus 2018. Het volledig termijn van de twk-uitkering voor de ambtenaren loopt van januari 2017 tot en met augustus 2018. De regering heeft voor een gefaseerde uitbetaling gekozen, omdat een te snelle inhaling van achterstallige loon correctie ongebreidelde consumptie en inflatie zal aanwakkeren. Ook teert het enorm op de overheidsfinanciën. De regering wenst met dit model te voorkomen dat de samenleving in een ergere positie belandt als van af, meldt het NII.

BEKIJK OOK
Palmentuin vanaf 1 december tot juni 2023 gesloten voor publiek

De onderwijzers zullen, als gevolg van de nieuwe salarisreeksen, de twk tegoeden volledig ontvangen in december. Het personeel van de Anton de Kom Universiteit krijgt twee maanden salariscorrectie uitbetaald.

De gepensioneerde ambtenaren zullen op basis van afspraken gemaakt met de president eveneens twk ontvangen. Voor de geherwaardeerde gepensioneerden geldt een twk-uitkering over de maanden september, oktober en november. De gepensioneerden die reeds over de maand november hebben ontvangen, zullen deze nog over september en oktober ontvangen.(GFC)