fbpx
Facebook Pagelike Widget

Gefaseerde herstart PLO-bussen vanaf 21 september

GFC NIEUWS- Vanaf maandag 21 september zullen de lijnbussen aangesloten bij de Particuliere, Lijnbushouders Organisatie (PLO) gefaseerd rijden.

In deze pilotperiode die een week duurt, zullen 38 van de 75 PLO-trajecten worden opengesteld tegen aangepaste tarieven, meldt het Directoraat Volkscommunicatie. 

Het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) wenst in dit kader te benadrukken dat het gaat om een gefaseerde herstart. Vanaf die datum vindt derhalve ook de implementatie van het protocol voor de transportsector plaats.

De controle en handhaving hiervan zal door TCT in samenwerking met het ministerie van Justitie en Politie worden uitgevoerd.

Het streven is erop gericht deze gefaseerde herstart, door de controleurs van het ministerie strikt te monitoren. Indien alles met betrekking tot de naleving, controle en handhaving van het transport protocol ordelijk verloopt, na wekelijkse evaluatie, zullen de resterende trajecten van de PLO ook gefaseerd worden opengesteld.

Het ministerie doet een dringend beroep op de samenleving om de instructies van TCT alsook de PLO strikt op te volgen. “Om Covid-19 te kunnen overwinnen is het van eminent belang dat eenieder zich houdt aan de richtlijnen binnen het genoemde protocol. Wij rekenen samen met u op een veilige, ordelijke en gezonde herstart en ontwikkeling van onze transportsector.”

Meer nieuws

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…