fbpx

Geestelijk gestoorde man gaat schoolerf op met houwer

Een geestelijk gestoorde man begaf zich vrijdag op het schoolerf van de Ugenio Pacellischool met een houwer in zijn bezit.

Twee politieambtenaren van Lelydorp gingen zo snel mogelijk naar de school. Toen de man de politieambtenaren zag, rende hij hun richting op met de houwer in de hand. De agenten brachten zichzelf in veiligheid en vroegen om assistentie van andere collega’s.

Op een gegeven moment rende de man weg. De twee agenten gingen hem achterna samen met andere collega’s die assistentie kwamen verlenen. Op een bepaald moment bleef de man staan en legde de houwer neer, nadat enkele waarschuwingsschoten waren gelost.

BEKIJK OOK
VPSI vraagt aandacht voor erbarmelijke toestanden in bejaardentehuizen en opvanginstellingen voor mensen met een beperking en jongeren

Vervolgens werd hij door de politie aangehouden, maar het ging niet zonder slag of stoot. Twee agenten liepen kneuzingen aan hun armen op en moesten medisch behandeld worden. De man maakte een verwarde indruk.

Nadat de man naar het politiebureau was gebracht deed een broer van hem het bureau aan en verklaarde dat de man de 44- jarige Eduard K. is en dat hij een behandeld wordt bij het Psychiatrisch Centrum.

De politie zal na overleg met het Openbaar Ministerie de nodige maatregel tegen Eduard K. treffen, meldt de PR van het KPS.