Geen zin meer in geslachtsgemeenschap? Anticonceptie kan de reden zijn, zeggen experts

GFC NIEUWSREDACTIE- Wist je dat anticonceptiepillen mogelijk de oorzaak zijn van je laag libido?

Die kleine pillen waar je mee bent begonnen omdat je startte met slaapkamerpret, zijn mogelijk de reden dat je dat niet meer wilt.

Anticonceptiepillen onderdrukken hormonen in je lichaam om te voorkomen dat je ovuleert, waardoor zwangerschap wordt voorkomen. Maar ze onderdrukken ook de natuurlijke productie van androgenen, met name testosteron, schrijft Womens Health Magazine.

Ze verhogen ook de productie van SHBG (geslachtshormoonbindend globuline), een eiwit dat zich bindt aan testosteron en het niet beschikbaar maakt voor uw lichaam om te gebruiken.

Testosteron is het hormoon dat het nauwst verbonden is met het stimuleren van het libido van vrouwen en mannen.

De anticonceptiepillen verlagen mogelijk je testosteronspiegel. Dit is ook de reden waarom anticonceptiepillen helpen je huid te zuiveren.

Vrouwen beginnen op jongere leeftijd met anticonceptiepillen. Het is niet ongebruikelijk dat meisjes van 10-15 jaar anticonceptiepillen gebruiken.

Het is volkomen veilig voor vrouwen om vele jaren anticonceptiepillen te gebruiken, maar het is onduidelijk wat voor soort schade dit langdurig gebruik kan aanrichten aan het libido van een vrouw.

Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat zelfs na het stoppen van het gebruik van anticonceptiepillen, het libido van vrouwen niet herstelde.