fbpx

Geen strafvermindering voor tieners die dakloze man doodsloegen

GFC NIEUWS- Drie tieners die in het Engelse Liverpool als “bewijs van moed” een dakloze hebben doodgeslagen, krijgen geen strafvermindering.
Het drietal werd in 2013 veroordeeld voor de moord op de 53-jarige dakloze, Kevin Bennett. De rechter heeft deze week besloten dat de daders hun volledige celstraf moeten uitzitten.
Twee van de jongens waren toen 14 jaar, de andere 17. De oudste werd door de rechtbank als leider van het trio tot minstens twaalf jaar cel veroordeeld. Zijn 14-jarige broer stond tijdens de kloppartij op wacht en moet minstens zes jaar cel uitboeten, de 14-jarige vriend van beiden kreeg acht jaar gevangenisstraf.
Evan, de jongere broer van de groepsleider, komt in februari 2021 vrij. In hoger beroep vroeg hij afgelopen jaar om vroegtijdige vrijlating; hetgeen door de rechter is afgewezen.
Het drietal had een de dakloze, die voor een supermarkt sliep, in augustus 2013 gestampt en geslagen. Hij overleed zes dagen daarna in het ziekenhuis.
Tijdens het proces bleek dat de 17-jarige de 14-jarige vriend had uitgedaagd door te zeggen “Wedden dat je hem niet durft om te brengen? ”
Ook de moeder van beide broers moest voor 30 maanden naar de gevangenis, omdat ze haar zonen aanvankelijk valse alibi’s had verschaft. “Deze daad is een verschrikkelijk trieste spiegel van onze maatschappij”, zei de rechter.
Een andere zoon van de moeder werd eerder tot levenslang veroordeeld voor het doodslaan van een vreemde.

BEKIJK OOK
'I Love Nickerie' naambord moet toerisme, liefde, eenheid en harmonie in Nickerie bevorderen