fbpx
Geen strafvermindering voor tieners die dakloze man doodsloegen

GFC NIEUWS- Drie tieners die in het Engelse Liverpool als “bewijs van moed” een dakloze hebben doodgeslagen, krijgen geen strafvermindering.

Het drietal werd in 2013 veroordeeld voor de moord op de 53-jarige dakloze, Kevin Bennett. De rechter heeft deze week besloten dat de daders hun volledige celstraf moeten uitzitten.

Twee van de jongens waren toen 14 jaar, de andere 17. De oudste werd door de rechtbank als leider van het trio tot minstens twaalf jaar cel veroordeeld. Zijn 14-jarige broer stond tijdens de kloppartij op wacht en moet minstens zes jaar cel uitboeten, de 14-jarige vriend van beiden kreeg acht jaar gevangenisstraf.

Evan, de jongere broer van de groepsleider, komt in februari 2021 vrij. In hoger beroep vroeg hij afgelopen jaar om vroegtijdige vrijlating; hetgeen door de rechter is afgewezen.

Het drietal had een de dakloze, die voor een supermarkt sliep, in augustus 2013 gestampt en geslagen. Hij overleed zes dagen daarna in het ziekenhuis.

Tijdens het proces bleek dat de 17-jarige de 14-jarige vriend had uitgedaagd door te zeggen “Wedden dat je hem niet durft om te brengen? ”

Ook de moeder van beide broers moest voor 30 maanden naar de gevangenis, omdat ze haar zonen aanvankelijk valse alibi’s had verschaft. “Deze daad is een verschrikkelijk trieste spiegel van onze maatschappij”, zei de rechter.
Een andere zoon van de moeder werd eerder tot levenslang veroordeeld voor het doodslaan van een vreemde.

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.