fbpx

Geen strafrechtelijke vervolging Cristiano Ronaldo in Las Vegas verkrachtingszaak

GFC NIEUWS-Cristiano Ronaldo zal niet strafrechtelijk worden vervolgd in de Las Vegas verkrachtingszaak, zeggen aanklagers in de VS.

Kathryn Mayorga, 35, beschuldigde de voormalige ster van Manchester United, van seksueel misbruik in 2009.

De voetballer heeft vanaf het begin de aantijgingen ontkend.

De ‘Clark County District Attorney’s Office’ zei maandag dat die een besluit heeft genomen om niet tot vervolging over te gaan, omdat de beschuldigingen niet kunnen worden aangetoond.

Het Bureau schrijft het volgende: “Op 13 juni 2009 heeft een vrouwelijk slachtoffer (‘V’) een klacht ingediend bij het politiebureau van Las Vegas waarbij ze aangaf dat zij het slachtoffer was van seksueel misbruik.”

“Leden van de politie gingen naar de opgegeven locatie voor een misdaadrapport. De politie bracht V naar het ziekenhuis, zodat een verkrachtingsrapport kon worden opgemaakt.”

“Alhoewel ze wist wie haar had misbruikt, weigerde V om door te geven wie de persoon was en waar die haar had verkracht.”

“Als gevolg daarvan was de politie niet in staat om onderzoeksprotocollen voor seksuele delicten te volgen of enig onderzoek van betekenis te doen. Zonder de identiteit van de verdachte of de locatie waar de misdaad plaatsvond, waren onderzoekers niet in staat om forensisch bewijs te vergaren.”

“Ook was er geen videomateriaal beschikbaar van het slachtoffer en de verdachte voor en na de misdaad. Het onderzoek werd toen afgesloten.”

BEKIJK OOK
NAS ondersteunt jongeren bij onderzoeken familiegeschiedenis

“V en Cristiano Ronaldo, hebben via hun advocaten uiteindelijk een civiele regeling getroffen in 2010. De afgelopen 8 jaar hebben onderzoekers niets meer gehoord van V.”

“Op 28 augustus 2018 maakte V contact met het politiebureau in Las Vegas en vroeg om haar zaak te heropenen en zei dat Cristiano Ronaldo de verkrachter was. Ondanks 9 jaren voorbij waren, werden de verdachtmakingen onderzocht.”

“Een verzoek tot vervolging werd ingediend bij het Openbaar Ministerie op 8 juli 2019. Gebaseerd op de beschikbare informatie in de zaak tegen Cristiano Ronaldo werd aangevoerd dat het niet zonder redelijke twijfel kan worden bewezen dat hij V seksueel heeft misbruikt. Daarom zal er geen strafrechtelijke vervolging volgen.”

In september 2018 had Mayorga ook al een rechtszaak aangespannen om de geheimhoudingsovereenkomst die in 2010 was getekend met daaraan gekoppeld een bedrag van ruim US$ 360.000 te vernietigen. Zij meende dat die onder dwang was getekend.

De advocaat van Ronaldo wil niet ingaan op de jongste ontwikkelingen.

Maar een bron zegt aan het Engels medium Mirror: “Het is een grote verlichting voor Cristiano. Dit hing al maanden boven hem en het hield hem bezig. Hij hield vanaf het begin vast aan zijn onschuld. Cristiano is dankbaar aan eenieder die hem de afgelopen moeilijke periode heeft bijgestaan.”