fbpx
Geen sprake van ontslag korpschef Prade

GFC NIEUWS- Berichten als zou korpschef Roberto Prade ontslag hebben genomen berusten op onwaarheid.

De afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname zegt dat het artikel op donderdag 2 juli in een lokaal dagblad voor veel beroering en onrust heeft gezorgd.

Zo hebben heel veel bezorgde burgers en personen binnen de mediawereld gebeld met de afdeling om te vragen of het bericht juist was. De burgers die gebeld hebben beseffen hoe belangrijk de rol van de korpschef is, als hoogste leidinggevende binnen de politie organisatie, als het gaat om de veiligheid en leefbaarheid in Suriname.

Het korps hekelt deze manier van berichtgeving en wijst er ten overvloede op dat de organisatie beschikt over een afdeling PR waar ten alle tijden informatie kan worden ingewonnen over zaken het korps rakende.

Het KPS ziet het artikel dan ook als een bewuste actie om haar korpschef negatief te bespreken en wijst deze aanpak ten strengste af.

Overigens is het de korpsleiding opgevallen dat de verslaggeefster S.B.van het desbetreffend medium zich meerdere malen schuldig heeft gemaakt aan soortgelijke valse berichtgevingen.

Het KPS plaatst de ernstige kanttekeningen dat zij ervan uitgaat dat de verslaggeefster in kwestie zulk gedrag in het vervolg achterwege zal laten.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…