Geen salaris? Dan leen je toch wat geld!

Redactie GFC Nieuws — Wilbur Ross, de Amerikaanse minister van Economische Zaken, vraagt zich af waarom het nodig is dat federale werkers naar voedselbanken moeten. Nancy Pelosi, voorzitter van het Lagerhuis en minderheidsleider Chuck Schumer zeggen dat Ross buiten de realiteit leeft.

Zo’n 800.000 ambtenaren weten al 33 dagen niet of en zo ja, wanneer zij hun salaris uitbetaald krijgen.

In deze periode hebben zij al tweemaal geen salaris ontvangen, vanwege de strijd die Donald Trump en het door Democraten gedomineerde Lagerhuis over hun hoofden uitvechten. Trump bevroor de overheidsuitgaven omdat de Democraten hem geen geld willen geven voor het bouwen van een grensmuur bij Mexico.

Voor veel werkers betekent dit, dat zij nu afhankelijk zijn geworden van liefdadigheid om te overleven.

Rente

De minister vindt dat maar raar: de mensen kunnen toch gewoon een lening nemen en die terugbetalen zodra zij hun salaris ontvangen – ooit?

Krediet is inderdaad een idee. Sommige banken geven renteloze rekeningen aan federale werkers, maar als die niet binnen 60 dagen is terugbetaald, wordt wel rente berekend. En zoals het er naar uitziet, zou het veel langer dan die 60 dagen kunnen duren vóór zij hun geld krijgen.

De rente voor leningen kan oplopen tot getallen met drie cijfers – wat gegarandeerd tot enorme schulden zal leiden.

Wilbur Ross, met een vermogen van naar schatting 700 miljoen dollar, ziet het probleem niet: “We hebben het over 800.000 ambtenaren en hoewel ik medelijden heb met de individuen die het moeilijk hebben […] hebben we het over slechts een derde van een procent van ons bbp. Het is dus geen gigantisch aantal, in het algemeen.”

Foto: Jason Blackeye 

Overige berichten