fbpx
“Geen ruimte voor partijpolitiek op Buitenlandse Zaken”

GFC NIEUWS- Van het personeel verwacht de nieuwbakken minister van Buitenlandse Zaken, Albert Ramdin loyaliteit aan Suriname. Op het ministerie is er geen ruimte voor partij politiek. De enige partij die van belang is, is Suriname.

Albert Ramdin heeft afgelopen vrijdag formeel de leiding overgenomen van Yldiz Pollack-Beighle als minister van Buitenlandse Zaken, International Business & Internationale Samenwerking. Het ministerie heeft een naamsverandering ondergaan.

“Er zullen samenwerkingen worden aangaan om te kunnen participeren in internationale systemen, die zullen geschieden op basis van respect, gelijkwaardigheid, democratie, internationale waarden en normen, rechtstaat en het beschermen van mensen rechten. Dat zijn belangrijke beginselen voor internationale samenwerkingen. Het buitenlands beleid zal geëvalueerd worden. Ongeacht met welke landen of organisaties er samengewerkt zal worden, staat het belang van Suriname centraal”, zegt Ramdin.

De diplomatieke banden van Suriname met Nederland en de Verenigde Staten van Amerika zullen wederom versterkt worden. Er is reeds een onderhoud geweest tussen minister Ramdin en de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, Stef Blok. Beide landen zijn het er over eens dat de diplomatieke band op het hoogste niveau moet geschieden. Ook heeft president Chandrikapersad Santokhi een gesprek gehad met de minister van Buitenlandse Zaken van Amerika, Mike Pompeo.

Het bedrijfsleven zal nou betrokken worden om invulling te geven aan het directoraat International Business van het ministerie. Volgens Ramdin is het tijd dat Suriname moet gaan verdienen aan internationale betrekkingen. Het moet ons land niet te veel gaan kosten, maar juist veel gaan opleveren. Er zal efficiënt te werk gegaan worden Suriname staat volgens minister Ramdin aan de vooravond van verschillende ontwikkelingen.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…